Published On: utorak, 20. decembra 2016.

Aleksinac: Opština pomaže poljoprivrednika da zajednički izađu na tržište

Ne kaže se džabe da je moravska zemlja oko Aleksinca najplodnije tle u Srbiji ili što god baciš, rodiće.

Zato je opština Aleksinac preko Fonda za poljoprivredu odlučila da investira u domaćinstva koja su se pored registracije odlučila da tim privređivanjem obezbede sebi i hranu i zaradu.

Dalibor Marković, zadužen za sektor privrede u opštini Aleksinac kaže da se taj program subvencija poljoprivrednika mahom odnosio na nabavku zasada i mehanizacije.

Bilo je subvencija koje su iskoristili jagodari u okolini odnosno preko Udruženja jagodara je nabavljena zajednička hladnjača za čuvanje i obradu jagoda. To nam je interes u narednom periodu. Tu postoji problem jer povrtari, voćari ne mogu da izađu sami na tržište. Traže se veće količine robe, a oni to ne mogu da ispune – kaže Marković.

U Aleksinačkom kraju funcioniše firma „Monicom“ koja se bavi preradom voća i povrća i koja za sada pokazuje rezultate, a poljoprivrednicima je mnogo lakše da plasiraju svoju robu.

Zato se mi trudimo da u narednom periodu učinimo sve na njihovom udruživanju i kada kao proizvođači jednog artikla izađemo na tržište, mnogo je lakše na taj način plasirati robu – tvrdi Marković.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj „Dobro mesto za investicije“ sufinansiran sredstvima za javno informisanje opštine Aleksinac

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>