Objavljeno: sreda, 11. oktobar 2017.

Bahati niški vozači parkiraju tako da ni dečja kolica ne mogu proći

Jedna majka iz Niša, Milica M. poslala nam je sliku iz okoline parka Sveti Sava i oštru protesnu izjavu u kojoj navodi da bi vozači trebali da vode računa gde parkiraju automobile jer roditelji s kolicima tuda ne mogu proći kao ni kolica invalidnih lica.

foto: Milica M.

Ulaz u park i prolaz do osnovne škole. Sa jedne strane blato, sa druge parkirani automobili. Proći kolicima sa bebom – nemoguća misija! To je svakodnevna pojava, a ne samo trenutno stanje! – navela je ona između ostalog u pismu „Građaninu“.

Katastrofalna situacija u Ulici Đuke Dinić

Bahatost vozača u Nišu je još veća im kod glavne Tvrđavske pijace gde se s jedne strane ulice Đuke Dinić parkiraju automobili, a ima ih i na trotoaru.

Mi smo kontaktirali Komunalnu policiju koja nam je kazala da je za te probleme zadužena Saobraćajna policija koja bi trebala da upozorava ili uklanja nepropisno parkirane automobile.

Komentari (6)
 1. gaga kaže:

  Ja sam u panteleju i sve sto pise je istina samo u somborski bulevar je dovoljno sirok pa moze peaaci da se krecu ali pogledajte studenicu ispred exelent kafane. Vozila na trotoaru a majke s decom i invalidi kolovozom i tako u duzini vise od sto metara.samo nas bog cuva od nesrece. Kafane treba da rade ali neka nadju nekiregularan parking a ne da nas proteruju sa trotoara.

 2. Jovana kaže:

  To se meni, kao majci koja vodi dvoje dece u skolu sa bebom u kolicima, desava skoro pa svaki dan! Prijavljivala sam ih nekoliko puta Komunalnoj policiji ali oni ih samo zapisu i obaveste. Posle toga nikom nista- ista meta, isto odstojanje. Za majke sa bebama mozda i nije toliko strasno, proci ce kroz blato ali za invalide u kolicima to je velika prepreka.

 3. Pantelejac kaže:

  A Somborski bulevar je posebna prica gradjanske nekulture.
  Trotoari i Biciklisticka staza od P.Crkve do As-a , sluye svemu drugo osim svojoj nameni.
  Posebno kod Kafane Grand dzipovi su zauzimaju i trotoar i bicikl.stazu i trecu traku, ali policije nema da ih kazni jer naravno ne smeju. Lakse je deci da izadju na bulevar gde svi jure i dok neko ne strada haos ce trajati.

  Grad Nis je godinama u rangu najgore planake u zemlji.

  • Somborska kaže:

   Somborski buylevar je posebna prica. A tek posle studenicke ka lionu, desna traka je postala parking za sve one „face“ koje sede po kaficima… strasno.

 4. Alex kaže:

  Pa gde su sad vozila Parking Servisa?! Sad treba da reaguju u ovakvim situacijama a ne da kradu ljudima kola po gradu gde je njima zgodno!

 5. gaga kaže:

  A tek u studenickoj u panteleju ispred kafane exelent svako popodne kola na trotoaru a decu vozimo kolovozom gde prolaze teski kamioni zbog blizine gradilista….

Vaš komentar: