Objavljeno: sreda, 12. april 2017.

Dekanka Filozofskog fakulteta prva među svojim kolegama dala podršku protestima

Natalija Jovanović, dekanka Filozofskog fakulteta prva je među svojim kolegama po funkciji na Univerzitetu u Nišu koja je javno dala podršku studentsko – građanskim protestima. Ona je šetala zajedno sa studentima i građanima, a u društvu sa Branislavom Stevanovićem i drugim kolegama s Filozofskog i drugih fakulteta. U koloni je do sada viđen jedan broj profesora, ali drugi dekani na Univerzitetu u Nišu to do sada nisu učinili.

Studenti su najpametniji deo nacije i ako njima ne damo podršku sada, onda se postavlja pitanje etike – rekla je Jovanovićeva.

(klik za uvećanje)

Studenti su sinoć prošli Obrenovićevom ulicom, a preko Trga kralja Aleksandra i Dušanove ulice prošli su pored narodnog pozorišta. Uz bubnjeve izveli su akciju „O(ne)svesti se“ na Obilićevom vencu.

Protest je zakazan i za danas kada se navršava deset dana od početka šetnji. Protest pod nazivom „Protiv diktature“ se odvija jer jedan deo građanstva smatra protekle predsedničke izbore neregularnim, ali i zbog sveopšte degradacije moralnih vrednosti, pada standarda i katastrofalne političke scene u Srbiji. Studenti Novog Sada, beograda i Niša imaju jedinstvene zahteve, a to su smene niza rukovodećih struktura u državi.

M.S.

Komentari (9)
 1. Hranislav Nišleja kaže:

  U ovo vreme uraditi tako nešto. HRABROST!

 2. Ratko bivši student kaže:

  Bravo Jovanovićeva. Ljudi su ljubomorni i komentarišu gluposti. Hrabrost je da budete prva dekanka ili dekanica kako se već kaže, a tužno je što nema ostalih, a koliko Niš ima fakulteta?

  • Vitomir Sudarski kaže:

   Nema tu nikakve hrabrosti. Poznajemo je odlično. Sve što je mogla da uništi u Nišu kao član SPO i URS-a već je uništila, zajedno sa svojim mužem Bananom. Radi se o čistom interesu i pokušaju trgovine sa lokalnim SNS. Hoće da se ugura u koaliciju sa njima i dograbi za muža neko javno preduzeće. Ne može ta bez vlasti.

 3. Evgenije K. Miloradović kaže:

  Ne podržava ona studente. Daleko od toga. Nego je nezadovoljna što joj je muž izbačen iz lokalne koalicije sa SNS. Sad glumi opoziciju dok opet ne udomi muža.

  • Vaše ime...Mileta Djuric kaže:

   Postovanje Gospodji Delanu. Filozofskog fakulteta u Nisu. Sa studentima svojim ucenicima study i mnogi profesori. Tako I treba. Veliko Hvala svim ucesnicima protesta protiv diktature lazi i prevara.

 4. M kaže:

  Ja nisam lingvista, pa me interesuje gde ste nasli da postoji rec „dekanka“? Ako biste mogli da me uputite, kako bih prosirila svoje znanje.

  • Zo Ran kaže:

   Takav nastavak se zove mocioni sufiks ( sufiks – nastavak za tvorbu reci ) i , da uprostimo , sluzi za promenu roda imanice . Najcesci s: -ica, – ka, npr. profesorka ili profesorica , lekarka, dekanka 🙂

 5. iva kaže:

  Podrška protestima studenata. Pravi profesori su uvek uz studente i dekanka Filozoskog fakulteta radi samo ono što je njena obaveza. A ostali dekani čuvaju svoje stolice. Zašto? Pa nesigurni su, nemaju hrabrosti i samopouzdanja. Neki od dekana i rektor su čak potpisali podršku AV. Neka to ostane na njihovoj savesti.

  • Dr MARIJA kaže:

   Natalija, Banana i moral su nezamisliv spoj. U gužvi prepoznajem 5 matoraca, koji su još gori od pomenutih.

Vaš komentar: