Published On: utorak, 12. novembra 2019.

Doktorka i odbornica SNS osuđena na novčanu i uslovnu kaznu zatvora zbog primanja mita

Mirijana Miladinović, doktorka Specijalističke bolnice „Gornja Toponica“ danas je osuđena na tri godine zatvora uslovne kazne i 100.000 dinara novčano zbog primanja mita od 3.500 evra, a kako bi navodno jednoj osobi potpisala da je ispunila uslove za invalidku penziju.

Mirjana Miladinović (isečak you tube)

Kazna joj je izrečena danas pred Osnovnim sudom u Nišu, a podrazumeva da ukoliko opet učini isto delo u naredne tri godine, robijaće godinu dana.

Optužena je u obavezi da plati i sudske troškove u iznosu od 5.000 dinara, nakon potignutog dogovora a tužilaštvom.

Palata pravde

Miladinovićeva se teretila za krivično delo trgovina uticajem jer je pomogla osobi da ode u invalidsku penziju, a za šta je dobila novac.

Stevan Marković, njen branilac je pred Osnovnim sudom u NIšu rekao da je doktorka koja se pet puta nije pojavila na ročištu,  prihvatila predlog tužilaštva za izricanje krivične sankcije – uslovna osuda u trajanju od godinu dana i novčana kazna od 100 hiljada dinara.

Miladinovićeva je neuropihijatar i članica vladajuće Srpske napredne stranke čiji je odbornik u Skupštini grada Niša.

M.S.

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. Dr Cvetanović kaže:

    Milan Stanojlović će je najuriti, to od njega očekuje Predsednik Vučić !

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>