Published On: sreda, 15. aprila 2020.

Dveri: Klinički centar i bulevar u Nišu da dobiju ime po ratnom hirurgu Miodragu Laziću

Prof. dr Tamara Milenković Kerković, administrator GO SP Dveri Niš pokrenula je u ime pokreta i u svoje lično ime da nadležne institucije u Nišu bez odlaganja pokrenu postupak da Klinički centar u Nišu, kao i jedan od bulevara u ovom gradu dobiju ime po legendarnom doktoru Miodragu Laziću, srpskom ratnom hirurgu.

On je juče pao na prvoj liniji borbe sa epidemijom korona virusa. Kao i tokom ratnih godina , tako i sada kada je njegov mučenički Niš postao žarište epidemije, ovaj veliki čovek, doktor i ratnik, naš dr Laza bio je tamo gde je najopasnije i najteže, i uz one kojima je pomoć najpotrebnija. Kao retko kada, osim u velikim opasnostima, Niš je u jučerašnjem, najtežem danu od početka epidemije, bio ujedinjen u bolu zbog odlaska u večnost Čoveka koji je za života ušao u legendu. Doktor Miodrag Lazić je zaslužio da svi znaju njegovo ime i njegove zasluge jer je nakon hiljada najtežih operacija u najgorim zamislivim ratnim i epidemijskim okolnostima ostao da svedoči šta je Čovek. Junački i plementi doktor Lazić je svesno žrtvovao svoj život u borbi sa smrtonosnom epidemijom . O tome govori i njegovo potresno oproštajno pismo. Čuvajući živote Nišlija, onda kada su neki bežali od njih, dr Lazić je otišao pred Miloša i sve srpske vitezove ostavljajući nas da mu se srdačno zahvalimo i dostojno odužimo u dane pred Vaskrs – navela je Milenković Kerković.

Ona dodaje da će njegovo ime ostati upisano u Knjizi Večnosti.

Mi Nišlije imamo priliku da ime dr Miodraga Lazića, ratnog hirurga, poput ordena, ponese Klinički centar u kome lekari i medicinsko osoblje nastavljaju da vode herojski prometejski rat sa nevidljivim neprijateljem. Takođe, ime dr Lazića treba da ponese i jedan od bulevara u njegovom Nišu, zaključuje ona.

Promo

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>