Published On: petak, 28. juna 2019.

EP dan 2: Neverovatna Slovenija i ubedljiva Mađarska

U prvoj utakmici drugog dana Evropskog prvenstva za košarkašice, u niškoj hali „Čair“ u okviru grupe C, selekcija Slovenija je pružila odličnu partiju i bez svog najboljeg centra ostvarila pobedu od 62-55 protiv Turske.

Košarkašice Slovenije imale su veliku podršku 100-tinak svojih navijača u Nišu i ovom pobedom osigurale su prolaz u sledeću fazu kvalifikacija za četvrtfinale.

U drugoj utakmici košarkašice Mađarske obezbedile su direktan prolaz u četvrt-finale pobedom protiv Italije od 59-51 i bez obzira na rezultate u nedelju završiće grupnu fazu takmičenja na prvom mestu u grupi C.

Prema tome, Italija i Slovenija boriće se za drugo i treće mesto u nedelju, a Turska kao poslednja u grupi završava nastup na Evropskom prvenstvu za košarkašice 2019.

Subota je slobodan dan, a treće kolo igra se nedelju. Od 16 časosova igraju Mađarska-Turska, a od 18:30 igraju Italija-Slovenija.

gradjanin.rs

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>