Published On: sreda, 6. decembra 2017.

Foto (nes)vest: Za pet dana ni makac od postavljanja kocke u Kazandžijskom sokačetu

Koliko slika govori više od reči pokazuju fotografuije građana, tačnije vlasnika kafića u Kazandžijskom sokačetu, a na temu „kako teku radovi na adaptaciji ovog jeedinstvenog dela Niša?“.

Još 30. decembra jedan od njih nam je poslao sliku kada je počelo da se popločava sokače. Prve granitne ploče su postavljene, ali i kocke poređane u polukrug. Činilo se da će na taj način biti postavljene po sredini sokaka. Ipak, dobili smo sliku od sinoć, 5. decembra gde se od tog kvadratnog metra nije maklo, a što se i na slikama može videti.

Pozvali smo nadzorni organ Direkciju za izgradnju grada da saznamo kako teku radovi, ali i što (na slikama) se nije nastavilo sa postavljanjem kocke.

Na tabli radova piše da je nadzorni organ Dragan Dimitrijević koji nam je rekao ne samo on, nego i da su drugi radnici dobili zabraqnu bilo mkakvih saopštenja medijima.

To nismo dobili usmeno, nego pismeno i to bi bilo karakterisano kao kršenje radne discipline tako da može da se dobije i otkaz. Prema tome ne mogu ništa da izjavim povodom toga što ste pitali – rekao nam je on.

Pokušavajući u Direkciji za izgradnju grada da saznamo odgovor na naše pitanje, dobili smo isti odgovor, ali nam je i nezvanično rečeno da radovi teku bez problema i da su instalacije postavljene bez problema.

M.S.

Displaying 3 Comments
Have Your Say
  1. Miki kaže:

    Danas u Srbiji nema dobrih majstora jer niko neće da radi za 200 evra kad u Nemačkoj može da radi za 1500.

  2. Sasa kaže:

    Pre mesec dana sam se vratio iz Lisabona. To je grad poznat po tome sto su svi trgovi i trotoari uradjeni kombinovanjem crnih i belih kamenih kocki. Nigde u celom gradu ne postoji trotoar prekriven asfaltom, a ovde mesec dana ne mogu da zavrse jednu uličicu? http://bit.ly/2A1By89

  3. hm kaže:

    Ovo deluje kao da su dosli do negde pa krenuli iz pocetka. Polukrug je sad u kontra smeru.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>