Published On: ponedeljak, 10. februara 2014.

„Hipokrizija“ u galeriji „Ram Art“

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin:Sava Stamenković 

klovn plakat jelena cvetkovicU galeriji „Ram Art“ (Borivoja Gojkovića 5) 7. februara otvorena je izložba mlade niške umetnice Jelene Cvetković.

„Hipokrizija“, kako je izložba naslovljena, obuhvata 13 slika velikog formata na kojima dominiraju klovnovi. Slikajući njihove likove jarkim bojama, nasuprot tamne pozadine, umetnica istražuje ljudsku psihu i dramatičnost vremena u kom živimo.

Poznati karikaturista i slikar, Aleksandar Blatnik, o izložbi kaže:
„Živimo u vreme ‘kraljeva’ i ‘dvorskih luda’, cirkusa i klovnova, i uz vekovni moto ‘Hleba i igara’. Dobro je kada slikar prepozna vreme u kome živi i to vreme prenese na platno. Tako ostaje dokument vremena generacijama koje dolaze.“

Jelena Cvetković je rođena u Nišu 1987. godine, a slikarstvo je diplomirala u rodnom gradu, na Fakultetu umetnosti, 2011. godine. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu umetnosti i dizajna u Beogradu.

Izložba je za posetioce otvorena do 23. februara.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>