Published On: subota, 11. januara 2014.

[PONEDELJAK, 20:00] I toga ima – bis 13. januara!

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Hadži Dalibor Marković

simfonijskiKrajem prošle godine, Niški simfonijski orkestar održao je Novogodišnji koncret pod nazivom

60 MINUTA ZA 60 GODINA I 6 BISEVA ZA 6 DECENIJA.

Koncert je održan u sali simfonijskog orkestra koja je bila popunjena do poslednjeg mesta dok je veliki broj prisutnih stajalo sa strane a tokom koncerta se na blagajni tražila i karta više.

Upravo je to i bio razlog da se ceo program izvede ponovo, na tzv. bis i to 13. januara 2014. godine (u susret pravoslavnoj Novoj godini) u 20 sati na istom mestu kako bi se publici koja je ostala bez mogućnosti da odgleda i odsluša koncert, pružila prilika da uživaju u delima Štrausa, Ofenbaha, Doplera, Biničkog . . .

FOTO: facebook.com, profil Zoran Stanisavljević

FOTO: facebook.com, profil Zoran Stanisavljević

Publici će se i ovog puta (sa malim izuzetkom) pokloniti solisti Vladimir Vezenković, oboa, Anđela Bratić, flauta, Aleksandra Đorđević, flauta i Srđan Tomić, violina. Orkestrom je dirigovao mr Zoran Stanisavljević koji će i ovog puta stati pred orkestar.

Treba napomenuti da je Niški simfonijski orkestar, odlukom Komisije za dodelu nagrada Skupštine Grada Niša, dobitnik prestižne nagrade “11. januar“ za 60 godina postojanja.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>