Objavljeno: четвртак, 15. новембар 2018.

Izgorela tri automobila na Bulevaru Nemanjića (foto)

Tri putnička automnobila gorela su noćas oko 3,55 sati iza vrtića „Leptirić“ na Bulevaru Nemanjića u Nišu. Ovo se zbilo na parkingu iza solitera koji je poznat po imenu kao „Lepa Brena“.

„Folsvagen Polo“, beogradskih registracija i novije proizvodnje je najviše izgoreo i pretpostavlja se da je on prvo zapaljen, a da se vatra proširila na okolne automoibile. Izgoreli su „Reno Klio“, a oštećenja postoje i „Folsvagen Turan-u. Oštećena je i jedna „Opel Astra“ kao i jedan kombi. Za sada nije poznato u čijem su vlasništvu automobili koji su izgoreli.

Prema kazivanju očevidaca  vatri je prehodila potmula eksplozija.

Mene su iz sna trgle sirene vatrosaca i polcije.Video sam sa prozora kako gore automobili na parkingu, a komšija reče da ga je probudila eksplozija, a da je potom suknula vatra – kaže jedan stanar.

Sudeći prema brzini širenja vatre očigledno da je reč o namernoj paljevini pa se veruje da je ovo samo nastavak crne serije podmetanja požara na automobilima u Nišu. Prošle godine je razračunavanjem političkih neistomišljenika upaljeno  desetak automobila a plamtela su i vozila policije i policijskih službenika.

Policija je navela da se istražuje uzrok i okolnosti pod kojima su ovi automobili goreli. Za sada se samo sumnja da je pšožar podmetnut. Ovo je 11 slučaj paljevine automobila za više od godinu dana.

gradjanin.rs

Vaš komentar: