Objavljeno: utorak, 5. septembar 2017.

Ko je novi predsednik opštine Medijana – Nebojša Kocić?

Novi predsednik niške opštine Medijana, Nebojša Kocić radi kao šef u „EPS Snabdevanju“. Rođen je 1979. godine u Leskovcu. Jedno vreme je radio u Naftnoj industriji Srbije. On za sebe kaže da nije klasičan političar već više menadžer.

Nebojša Kocić

Po gradu je danas bilo mnogo nagađanja da li je i u koliko stranaka bio pa se tu posle Demokratske stranke spominje Liberalno demokratska partija i Zajedno za Srbiju. On demantuje sve te glasine i kaže da je bio član Demokratske stranke, a onda je posle sukoba sa stranačkim kolegama, a sa još dvoje odbornika formirao grupu građana „Za bolju Medijanu“ da bi tek odatle prešao u Srpsku naprednu stranku.

Kako gledate s moralne strane ovaj prelazak iz „demokratskih“ snaga u SNS?

A, što mislite da su, na primer DS i SNS toliko različite stranke. Kada je u pitanju integracija s Evropskom unijom, svest o homofobičnosti ili otvoren razgovor o Kosovu… Sve su to stvari u kojima te dve stranke imaju isti ugao gledanja.

Kada su građani izašli na izbore DS i SNS su gledali kao politički suprotstavljene strane. Kako komentarišete taj prelazak iz stranke u stranku koja nisu ni ideološki ni nacionalno na istoj strani?

Jesu, ali vi sada postavljate pitanje kao da su u pitanju suprotstavljene strane DS i SRS(Radikali). Ono što trenutno radi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je izuzetna stvar i ja sam 100 posto na tom putu i to podržavam. Na kraju krajeva, posle konsultacija sa gospodinom Zvezdanom Milovanovićem (predsednik GO SNS Niš), a sa odobrenjem vrha stranke, videlo se da želimo ne samo opštini Medijana nego celom Nišu i jugu Srbije, napredak.

Opština Medijana ima 125.000 građana, niste poznato lice u politici?

Nisam se ja isticao do sada nešto posebno u Demokratskoj stranci. Neko vreme sam radio i imao stalan boravak u Australiji. Odande stvari koje se ovde događaju izgledaju puno drugačije. Možda je vama neuobičajan taj prelazak iz jedne u drugu stranku, ali suština je ako možemo da uradimo nešto bolje, hajde to da uradimo.

Predsednik opštine Kocić je završio (državni) Ekonomski fakultet u Nišu. Oženjen je i ima dvoje dece.

M.Smiljković

 

 

Komentari (6)
 1. shaft kaže:

  Zavrsio ekonomiju,a treba da specijalizira demagogiju!Zbog ovakvih kvazi demokrata i rusitelja stranke Djindjic se u grobu prevrce!

 2. Nislija kaže:

  Cemu sluzi ovo u zagradi (drzavni)? Verovatno da bi pokazalo koliko on nema pojma kad kaze da su DS i SNS iste…

 3. Darko kaže:

  Bar je iskreno presao u Sns. Najgori su ovi sto su zvanicno opozicija, a sve rade u dogovoru sa naprednjacima. Narod glasa, a opozicija ne postoji.

 4. Miki kaže:

  Rodjen u Leskovcu,ali je iz Vlasotince…Gradska deca rodjena na Medijani,sad samo Wizzom,Swissom,Germaniom ili Ryanom, pa put pod noge… Došlo vreme da Vlasotinčani zavladaju Nišom…ovo bre ne sme da prodje…

 5. Maja kaže:

  Šone, ti li si?! 😁😁😁😁

 6. Smuk kaže:

  Nishlija? Opet !

Vaš komentar: