Purchase Viagra 25 mg online Objavljeno: petak, 14. februar 2014.

Kolege, izmišljate medijski linč

pedja2Veoma sam neprijatno iznenađen činjenicom da je na Niškoj televiziji objavljena informacija da je „Miloš Spasić izložen medijskom linču na portalu Južnih vesti“.

Odgovorno tvrdim da ime pomenutog mladića ni u jednom tekstu „Južnih vesti“ nije pomenuto, niti ga je moguće pronaći u komentarima na našem sajtu.

Pri tom sam i lično, kao poverenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije za Niš, upozorio na nedopustivo izveštavanje pojedinih medija, ali i na informacije koje kruže društvenim mrežama, insistirajući da to strukovno udruženje reaguje.

Reakciju sam tražio i od načelnika Policijske uprave u Nišu Srđana Grekulovića, smatrajući da je aktuelna atmosfera u javnosti velikim delom posledica upravo neadekvatne reakcije policije, pre svega po pitanju informisanja građana.

U takvom ambijentu, kada se o izuzetno bitnoj temi danima ne oglašavaju ni policija, ni gradske vlasti, novinari su bili izloženi nezapamćenom pritisku, pa i optužbama da učestvuju u navodnom prikrivanju zločina.

Posebno imajući to u vidu smatram da je nedopustivo da NTV u celosti objavi pismo u kome se objavljuje identitet osobe koja se u javnosti dovodi u vezu sa ubistvom, a ostali mediji optužuju za „linč“, a da pri tom ne proverite iznete tvrdnje ili zatražite komentar njihovih urednika.

Napokon, nedopustivo je takođe, da NTV, bez objašnjenja, promeni tekst, nakon što sam im ukazao na propuste i izbace Južne vesti, Blic i Kurir iz svog teksta.

*AUTOR JE GL. I ODG. UREDNIK PORATALA JUŽNE VESTI

Vaš komentar:


 

Nišville 2017