Published On: petak, 19. februara 2016.

„Kreativno mentorstvo” prvi put gostovalo u Nišu u prostoru Deli

U sredu, 17. februara u prostoru DELI u Davidovoj 2 zainteresovanim posetiocima predstavljen je program „Kreativno mentorstvo”, namenjen svima onima koji se bave kulturom, umetnošću i kreativnim zanimanjima. Okupljeni su saznali više o samom programu i tome šta on nudi, ali i mogućnostima za učešće i za lični i profesionalni razvoj.

Kreativno-mentorstvo

„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni program u Srbiji koji pruža mentorsku podršku profesionalcima u oblasti kulture i kreativnih i primenjuje mentorstvo kao metod doživotnog učenja i napredovanja. Treći ciklus programa traje od aprila 2016. do maja 2017. godine i besplatan je za učesnike, zahvaljujući mentorima koji doprinose programu pro-bono, pokroviteljima i partnerima programa.

Gostoprimstvom prostora DELI juče, u sredu 17. februara su pokretači ovog programa prvi put gostovali u Nišu. Višnja Kisić i Tatjana Nikolić iz programskog tima su sa Nišlijama razgovarale o načinima na koje mogu da se uključe u inicijativu i odgovarali na njihova pitanja. Domaćin programa u Nišu, Aleksandra Strahinić iz organizacije Baza alternativne umetnosti i kulture BAUK, istakla je značaj doživotnog učenja i usavršavanja, razmene znanja i iskustva i umrežavanja, kao i potencijal ovakve vrste podrške ljudima angažovanim u kulturnim institucijama i organizacijama, kao i samostalnim umetnicima i kreativcima.

Program je namenjen onima koji smatraju da bi im u narednom periodu koristilo da imaju mentorsku podršku za razvoj svojih ideja, projekata, veština i znanja iz određene oblasti. Pored toga, ovo prilika za sve koje zanima koncept mentorstva bilo kao mentija – onog koji uči, ili mentora – onog koji deli svoje znanje.

Konkurs za treću generaciju polaznika „Kreativnog mentorstva” je u toku i trajaće do 29. februara. Više informacija na www.kreativnomentorstvo.com.

Program preporučuju nekadašnji direktor British Concila Tony O`Brien, ambasador Švedske u Beogradu Krister Asp i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin.

Dosadašnji pokrovitelji programa su Headley Trust, kompanije SBB, MEDICON i Titan Cementara Kosjerić, Ambasada Švedske, Švedski institut i Ministarstvo kulture. Program se sprovodi u partnerstvu sa organizacijama i kompanijama British Council, Terrapanonica, Unfold Transformation, Gi Group HR Solutions, štamparija Vizartis, Nova Iskra, UK Parobrod i Mikser.

T.Nikolić

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>