Published On: ponedeljak, 23. marta 2020.

Muzičari dali podršku niškim simfioničarima u akciji „Zvižduk u osam“

Nemanja Radulović kao i mnogo muzičari širom sveta dali su podršku obolelim muzičarima u Simfonijskom orkestru u Nišu. U toku akcije koja je sprovedena sinoć 22. marta, a u okviru facebook grupe „Zvižduk u osam“ mnogi su zasvirali neku od kompozicija kako bi tim činom pružili duhovnu pomoć orkestru u kome su nekada svirali.

Za sada je zvanično u Simfonijskom orkestru obolelo dvoje, a nezvanično troje muzičara i jedna radnica od kojih su dvoje u kućnoj izolaciji. Svojim saksofonima, violinama i drugim instrumentima javile su se Nišlije širom sveta, iz Pariza, Moskve i mnogih drugih metropola.

Drage kolege Niškog Simfonijskog Orkestra, želim vam što brži oporavak. Molim se Bogu za vas i sve druge. Muzika nas povezuje na više nivoa od kojih je najviši ljubav iz koje izvire radost duha koju nam nesebično darujete, Vaš Nišlija – napisao je kompouitor Bratislav Petković.

Pored poznatih muzičara učešće su uzeli i obični građani Niša koji su nekim svojim muzičkim nastupom podržali simfoničare da prebrode probleme sa oboljenjem.

M.S.

Link sa koga se može preuzeti neka slika

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>