Published On: utorak, 8. decembra 2020.

Od 1. janura raste cena i TV pretplate

Dok Radio televizija Srbije svakodnevno reklamira „čudesan i dostojanstven“ novogodišnji program, prikriva se jedna činjenica, a to je da će od 1. januara poskupeti TV pretplata. Toga u vestima nacionalnog servisa nema. čak ni vesti o tome.

Predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koji je ušao u skupštinsku proceduru, propisano je da će se pretplata za RTS i RTV od 1. januara 2021. godine povećati sa dosadašnjih 255 dinara na 299 dinara.

Istim zakonskim predlogom predviđeno je da se do 31. decembra naredne godine RTS i RTV delimično finansiraju preko pretplate, a delimično iz budžeta države.

Taksa će se i dalje naplaćivati kroz objedinjeni račun za struju, prenose „stidljivo“ neke agencije.

Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis ušao je u skupštinsku procedure 27. novembra, a da to većina potrošača jednostavno i ne zna.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Niša.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>