Published On: petak, 8. jula 2016.

Od 15 kolapsa u Nišu, polovina mladih – ne zna se razlog

Od 15 osoba koje su juče doživele kolaps na javnim mestima u Nišu, polovina su mlađi ljudi, saznajemo u Hitnoj medicinskoj pomoći u Nišu. U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da ne znaju tačno šta je razlog čestim vrtoglavicama, mučninama i drugim simptomima.

Niš-leto

foto: gradjanin.rs

Pola populacije je bilo preko 60 godina, a bilo je i mladih. Zašto se to dogodilo kada temperatura nije iznad 35 Celzijusa, stvarno na to pitanje nemamo odgovor. Klima se malo promenila, sve je toplije i toplije, zato savetujemo slojevito oblačenje, mogućnost da se rashlade, korišćenje zaštitnih sredstava… Stariji bi trebali da iizbegavaju najtopliji deo dana, a mlaži bi trebali šetnju, rekreativno trčanje, šetnju da usklade sa svojim mogućnostima. Svi ti kolapsi su zapavo nagla iznemoglost, masaklalost, vrtoglavice i drugo. Oni nisu voženi u Klinički centar nego im je pomognuto u ambulantnim kolima, rečeno nam je Hitnoj medicinskoj pomoći.

U Hitnoj pomoći napominju da je bilo i tri intervencije na javnim mestima, ali da nije bilo kršenja javnog reda i mira kao ni saobraćajnih udesa.

M.S,

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>