Published On: četvrtak, 27. avgusta 2015.

Omerkovićima čak 30 puta vozila rušila ogradu kuće

Porodica Omerković iz Aleksinca već dugo nema mira jer im se kuća nalazi na takvom mestu u Ulici Tihomira Đorđevića u Aleksincu da su im automobili oko tridesetak puta probijali ogradu i zaustavljali se tik ispred kuće, prenosi sajt aleksinac.net .

aleksinac 1

Kuća Omerkovića

Poslednji put se to zbilo 20. avgusta oko 20 časova kada je sa početkom jakog pljuska, došlo je do teške saobraćajne nezgode u kojoj je jedno vozilo, strahovitom brzinom, polomilo 3 betonska stuba i uletelo u dvorište porodice Omerković.

-Verujte mi, sa zebnjom odlazimo na spavanje. Ovo je već trideseti i neki put da nam ruše ogradu i ulaze u dvorište. Prosto ne smemo da stanemo ispred kapije – kaže Slobodanka Omerković.

aleksinac

Ulica Tihomira Đorđevića u Aleksincu, jedna od najprometnijih u opštini spada i u regionalni put Niš – Beograd. Neoprezni vozači, zbog neprilagođene brzine, udaraju u ogradu jedne te iste kuće, a znak da je to crna tačka – ne postoji.
Krajnje je vreme da se u ulici Tihomira Đorđevića, koja se, nekada, zvala Carigradski drum, jer je vodila od Carigrada do Beograda, postave ležeći policajci i poboljša signalizacija.
Na toj krivini se nalaze i 2 srednje škole sa preko 1,000 učenika. I ranije se na tom mestu, ali i duž cele ulice događale saobraćajne nezgode, u kojima je povređeno nekoliko učenika.

Tekst i foto: Dušan Stevanović

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>