Otvoreno pismo predsedniku Apelacionog suda u Nišu

Miroljub-JovanovicPoštovani gospodine Jociću,
iskreno i naivno sam se nadao da se sudstvo može otrgnuti iz zagrljaja politike. Odluka Vašeg suda upravo poništava i uvećava tu zabludu.

Pa čak se i iz aviona vidi da imenovani kandidat za direktora NARODNOG POZORIŠTA U NIŠU, NEMA PET GODINA RADNOG STAŽA! ( Statut to predvidja kao osnov za rukovodjenje pozorištem). A da ne zaboravimo i podatak da je predhodno za V.D. direktora postavljen još kao student jer je diplomirao tek kasnije!

Tumačenje da je „režirao“ na studijama pa i ranije,je njegovo savladavanje OBAVEZNOG ŠKOLSKOG GRADIVA a radni staž je zakonom definisan pojam i ne traži alternativna tumačenja. I beleži se obično u radnoj knjižici.Mahanje papirom da je član Udruženja dramskih umetnika Srbije i da je to dokaz o radnom stažu je prevara Predsednika kadrovske komisije grada i obmana odbornika gradske skupštine ! U Statutu Udruženja dramskih umetnika jasno piše da član može da postane samo onaj koji iza sebe ima najmanje četiri godine profesionalnog bavljenja tim poslom.

Odluka Vašeg suda je promašila i smisao predmeta tužbe!

Nisam tužio Skupštinu grada zato što mene nisu imenovali već zato što su imenovali kandidata koji ne ispunjava uslove.

A mogli su. Samo nisam ČLAN. Tridesetak godina sam radio u kulturi od toga pet u NARODNOM POZORIŠTU na mestu Pomoćnika upravnika -operativnog šefa.

Ko je gledao sednicu Skupštine grada na kojoj se donosila odluka video je na delu partijsko- koaliciono ucenjivane i sprdanje sa zdravim razumom.

Posebna budalaština je osporavanje mog prava da tužim zbog ovakve odluke. Pa i ja sam regularni učesnik na konkursu! A u odluci UPRAVNOG ODBORA POZORIŠTA piše da tri kandidata ispunjavaju uslove. Doduše kasnije imenovani kandidat ne baš sve.

U Vašoj odluci se više bavite mojim statusom nego činjenicama koje je trebalo da proverite u Odluci Višeg suda u Nišu koja poništava izbor direktora. Konstatujete da nemam „aktivnu legitimaciju“ odnosno RAZLOG da tužim zbog odluke Skupštine grada o imenovanju. Čiju normalnost prozivate na ovaj nacin?

Da ne komentarišem kako Vaša Odluka i dalje afirmiše trend partijskog zapošljavanja i koja pogubno ugrožava smisao raspisivanja i realizacije KONKURSA.

I jos jedan frapantan podatak. Partijski drugovi su svom kadriću iz Beograda izdejstvovali jos jedno radno mesto u Nišu ! Postavljen je za DOCENTA na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Definisao bih to kao šamar niškom intelektualnom establišmentu kojem predpostavljam i Vi pripadate.

Srdačan pozdrav
Miroljub Jovanović