Published On: subota, 24. septembra 2016.

Ovde će boraviti premijer i Vlada Srbije u Nišu (FOTO)

Dolazak premijera Aleksandra Vučića i ministara Vlade Srbije u Niš od 10. do 17. oktobra izazvao je ovih dana veliku zainteresovanost građana. Kako smo ranije istraživali u Vladi Srbije rečeno nam je da je izvesno da će doći u Niš. Skoro izvesno je da će oni boraviti u kasarni „Knjaz Mihajlo“, ali se od pre dva dana spominje u nekim krugovima i kasarna „Mija Stanimirović“ na ulazu u Niš?

nis-multimedija-centar-u-kasarni-3

Konferencijska sala


Kako se prijaviti za razgovor s premijerom?

Ipak, „Knjaz Mihajlo“ je dostojnija premijera i članova Vlade, a kako saznajemo građani Niša i okoline mogu da se za razgovor sa premijerom u Nišu prijave putem telefona 011/3610-736, ili slanjem prijave na elektronsku adresu razgovorsapremijerom@gov.rs. Prijava za razgovor sa premijerom se može obaviti i slanjem pisane predstavke na adresu Vlada Srbije, Nemanjina 11, 11000 Beograd. Naš izvor nam otkriva kroz objektiv i mesta gde će boraviti ministri i premijer koji će se hraniti u vojničkom restoranu.


 

nis-multimedija-centar-u-kasarni-1

Soba za prijeme

U ovoj kasarni postoje takozvane „prolazne sobe“, namenjene za noćenje gostiju. Smeštaj nije hotelskog tipa, ali je pristojno doteran.

nis-multimedija-centar-u-kasarni

Sala za ručavanje


Bulatović: Priprema se agenda i dinamika aktivnosti

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović kaže će Aleksandra Vučića sa ministrima Grad da dočeka spremno. U rukovodstvu grada traju pripreme boravak premijera i članova Vlade u Nišu.

U toku su i razgovori u okviru redovnih aktivnosti šta je to što službe treba da urade, planira se, priprema, osmišljava agenda i dinamika – istakao je gradnačelnik Niša. – Na vreme radimo sve što treba da se uradi. U međuvremenu, u toku je „glancanje“ niške kasarne „Knjaz Mihailo“.


 

Za sastanke članova Vlade ali i prijem građana, sa kojima bi premijer razgovarao, postoji adekvatni Multimedija centar, koji je jedinstven u Vojsci Srbije i ni po čemu ne zaostaje za sličnima u zemlji. Pored velike sale za sastanke, u ovom centru postoji i mala sala u kojima može da se predahne iz kafu ili sok.

nis-multimedija-centar-u-kasarni-20

Spoljašnji izgled Multimedijalnog centra – foto Vlade Srbije: rtv,rs

U kasarni „Knjaz Mihailo“ smeštena je i vojnička crkva Svetog Simona monaha. Njenom lepom izgledu znatno doprinose uređen prostor okolo, zvonik i krst, koji, pored religijske i estetske vrednosti, ima i izuzetan istorijski i simbolični značaj, jer je, kao donacija niške eparhije, prenet iz izgorele Saborne crkve iz Niša.

Kasarna u Nišu sa ponosom nastavlja tradiciju čuvenog Drugog pešadijskoj puka „Knjaz Mihailo“ koji je zbog energičnosti, siline i neprobojnosti odbrane, od protivnika dobio epitet „gvozdeni“.

M.S.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>