Published On: ponedeljak, 19. septembra 2016.

Premijer Vučić i Vlada Srbije boraviće u niškoj kasarni „Knjaz Mihajlo“

Premijera Srbije, Aleksandra Vučića koji sa ministrima planira da boravi pet dana u Nišu dočekaće vojnički pasulj, po svemu sudeći u kasarni „Knjaz Mihailo“. Da je ova lokacija izabrana, prenose mediji, pokazuje i to što se ovih dana čisti i doteruje za sednice Vlade. Beogradski mediji prenose da još nije poslat zvaničan dopis, ali da u hotelima se njihov boravak neće sigurno odvijati od 10. do 11. do 16. oktobra tako da je ova najdoteranija kasarna, najpogodnija za to.

vojska-naslovna

Snimak s jedne od smotri u ovoj kasarni

Aleksandar Vučić je najavio promene u načinu funkcionisanja Vlade, a jedna od njih je boravak po nedelju dana u nekom od gradova Srbije a u Nišu bi, zbog manjih troškova, spavao u kasarni.

„Knjaz Mihailo“ se nalazi na početku niškog naselja Pantelej i ima sve uslove za nesmetano obavljanje dnevnih aktivnosti premijera. Smeštaj, kao i u ostalim vojnim objektima u Srbiji, nije kao hotelski ali u ovoj niškoj kasarni postoje takozvane prolazne sobe, namenjene upravo za noćenje gostiju.

vucic

Jedan od boravaka Vučića s pojedinim ministrima u Nišu

U restoranu se serviraju obroci na koje vojnici nemaju primedbi, a tokom sedmodnevnog boravka u Nišu Vučić će se sigurno prisetiti i svojih vojničkih dana, dok ruča u menzi. Za sastanke i prijem građana, sa kojima bi premijer razgovarao, postoji Multimedija centar.

Za vreme međunarodne vojnomedicinske vežbe „Medkjur 09“, u ovoj kasarni su boravili predstavnici Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, BiH, Hrvatske, Nemačke, Gruzije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Norveške, Ukrajine i SAD – kaže naš sagovornik iz VS. – Svi su bili zadovoljni smeštajem i ishranom. Verujemo da će tako biti i kada nam dođe premijer, dodaje on.

gradjanin.rs

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. prof dr CVETKO prvi kaže:

    Bolje je da primi gradjane u kasarni … da se „omrse“ vojničkim pasuljem , nego u Multimedija centru.
    Mada … gradjani su , možda siti a ja preterujem !

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>