Published On: petak, 10. jula 2020.

Protesti u Nišu: Građani napred, huligani stop

Protest u Nišu poslednja dva dana pokušali su da kompromituju neke mlade muške osobe kojima su organizatori zabranili prisustvo među demonstrantima.

Milan Šević, jedan od organizatora protesta kaže da oni koji protestuju u Nišu nemaju nameru da ruše svoj grad.

Huliganima ovde nije mesto. Ovo je iskren protest Nišlija koji se bune protiv nepravde. Nije nam cilj da lomimo i palimo nego da ukažemo na loš život građana, a na račun nekih ljudi sa manjkom morala – rekao je sinoć Šević.

Na protestu je 8. jula bilo par hiljada Nišlija koji su prošetali gradom i pozivali narod da se samim prisustvom pobuni protiv aktuelnog režima. Protest 9. jula je okupio nešto manje ljudi, ali ne i manje bučnih i odlučnih da iskažu protivljenje stranačkom zapošljavanju, nameštenim poslovima za „poznate“ firme i slično.

Lider niških naprednjaka, Zvezdan Milovanović na konferenciji za novinare je osudio proteste. On je rekao da su kamenice iz kolone poletele ka sedištu Srpske napredne stranke i da su napravile štetu između 200.000 i 300.000 dinara.

Protest se održava i danas 10. jula u 19 sati ispred Skupštine grada Niša. 

gradjanin.rs

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>