Published On: četvrtak, 13. juna 2019.

Student Elektronskog fakulteta evropski šampion u džijudžici

Student Elektronskog fakulteta u Nišu i džijudžicu reprezentativac Srbije, Filip Trajković, novi je evropski šampion u tom sportu. On je na Evropskom seniorskom prvenstvu, održanom u Bukureštu, na kome je učestvovalo više od 700 takmičara iz 25 zemalja, osvojio zlato i tako postao prvi Srbin sa takvim priznanjem.

Filip je reprezentativac Srbije u juniorskoj selekciji, ali je sada po prvi put nastupio na ovako velikom takmičenju sa seniorima i bio najmlađi u svojoj kategoriji. Iako je kao glavni cilj pre samog takmičenja bilo kaljenje za predstojeće juniorsko Evropsko i Svetsko prvenstvo, naš student je prevazišao samog sebe i u Bukureštu osvojio titulu Evropskog šampiona za seniore.

Za uspeh mladog Aleksinčanina koji u rodnom gradu trenira u džudo i džijudžicu klubu “N&F”, zaslužni su njegov trener i otac Dragan Trajković i selektor reprezentacije Srbije Janoš Kopas iz Novog Sada, koji su ga sve vreme predvodili na takmičenju.

Pored toga što je izvanredan takmičar, momak koji je rođen 1999. godine u Aleksincu, dokaz je da se pored bavljenja vrhunskim sportom može i uspešno pohađati fakultet. Filip je upisao Elektronski fakultet u Nišu prošle godine i student je sa prosečnom ocenom 9,00. Takođe, nosialc je Vukove diplome Aleksinačke gimnazije i Osnovne škole „Ljupče Nikolić“, takođe u Aleksincu.

Nadamo se da će Filip nastaviti sa uspesima na oba svoja polja, a Elektronski fakultet će mu svakako pomoći da pored svoje uspešne sportske karijere izgradi i uspešnu akademsku.

gradjanin.rs

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>