Published On: četvrtak, 24. decembra 2020.

Susam pasta „1001 deligts“ sadrži previše pesticida – potrošačima će biti vraćen novac

Potrošači koji su u „Lidlu“ kupili susam pastu pod nazivom „1001 delights Susam pasta, 120g“ sa rokom upotrebe do marta, odnosno juna 2022. godine, trebalo bi da je vrate u bilo kom Lidl objektu, kako bi im bio vraćen novac. Razlog povlačenja ovog proizvoda je – previše pesticida.

Novac će građanima biti vraćen i bez fiskalnog računa, najavili su u “Lidlu”, ali nisu saopštili i kolikog intenziteta je opasnost po narušavanje zdravlja onih koji su je koristili.

Obaveštavamo vas o povlačenju proizvoda ‘1001 delights susam pasta’ od 120 grama, proizvođača WEIAND Gmbh. Razlog povlačenja je što proizvod nije u skladu sa uredbom Evropske unije 396/2005 i pravilnikom Republike Srbije, Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama ostataka sredstava za zaštitu bilja u hrani i hrani za životinje, jer je utvrđena povećana količina etilen oksida”, saopštio je Lidl.

Potrošače je o povlačenju ovog proizvoda “Lidl” informisao na svojoj internet stranici.

Obaveštenje se odnosi isključivo na proizvod “1001 delights susam pasta” od 120 grama, proizvođača WEIAND Gmbh sa rokovima upotrebe mart 2022. i jun 2022. godine, a ne na druge proizvode te kompanije, koji se prodaju u “Lidlu”, niti na robu drugih proizvođača, navela je ova kompanija.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Niša.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>