Published On: utorak, 9. jula 2019.

Uhapšena lekarka, sumnja se da je tražila 3.500 evra mita

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem uhapšeni su lekar specijalista i još dve osobe. Protiv lekara specijaliste-veštaka podneta je i krivična prijava, saopštio je MUP.

Hapšenje je sprovedeno u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Uhapšeni su lekar specijalista Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“ M. M. (1956), kao i D. J. (1967) i A. S. (1952).

Protiv šezdesetjednogodišnjeg lekara specijaliste-veštaka iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje podneta je krivična prijava u prvostepenom postupku.

Osumnjičena M. M. se tereti da je od D. J. zahtevala i primila 3.500 evra, od kojih je 2.300 evra zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko A. S. predala lekaru.

Sumnja se da je taj lekar potom korišćenjem svog službenog položaja i pretpostavljenog uticaja, posredovao kod svog kolege lekara-veštaka u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da donese pozitivan nalaz u ostvarivanju prava na invalidsku penziju jednoj osobi.

Osumnjičeni M. M., D. J., i A. S. su privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će po nalogu tužilaštva protiv osumnjičenog 61-godišnjeg lekara specijaliste-veštaka biti podneta krivična prijava.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. С.Ј. СНС Медиана kaže:

    Очекујемо да Божић (ОО СНС Палилула) политички укори директора Др Милана Станојковића.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>