Published On: sreda, 22. januara 2014.

Uhapšeni osumnjičeni za saučesništvo, za ubicom se još traga

policija22Niška policija saopštila je rano jutros da su uhapšeni Dalibora J.(1983) iz Aleksinca i Dalibora Ž.(1978) iz Soko Banje, zbog osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i teško ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da su osumnjičeni bili zajedno sa Mićom U.(1978) iz Aleksinca, za kojim se još intenzivno traga, za koga se sumnja da je prošle noći oko 00,20 časova u Aleksincu izvršio krivično delo teško ubistvo Aleksandra Jocića(1985) iz Aleksinca i teško ranio Sašu D.(1976) iz Niša.

On je, kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, u Aleksincu u ulici Drakčeta Milovanovića ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u vozilo „micubiši“, kojim je upravljao Aleksandar Jocić, nanevši mu povrede od kojih je on neposredno nakon toga preminuo.

mesto ubistva u Aleksincu

mesto zločina u Aleksincu

Ljudi iz okolnih kuća i lokala kažu da su ujutru videli sivi „micubiši“ na trotoaru. Zadnja šoferšajbna bila je izrešetana. Micubiši je očigledno išao ulicom Drakčeta Milovanovića ka centru Aleksinca, a odmah nakon pucnajva udario je u banderu i oborio je. Pucnjava i buka su ljude iz okolnih kuća digli na noge.

– Čula sam tri pucnja. Onda auto koji je udario! Nisam smela da izađem! Odmah potom zapomaganje: “Jao, ubiše mi drugara!”. Odmah sam zvala policiju, bili su i oni i hitna pomoć tu vrlo brzo, priča žena iz jedne od okolnih kuća.

Aleksandar je preminuo na licu mesta, a mladić koji je bio na mestu suvozača je ranjen. Saša D. (38) iz Niša,  hospitalizovan je u Kliničkom centru u Nišu i nije životno ugrožen.

– To su povrede iz vatrenog oružja, ali je povređeno samo meko tkivo, rekao je dr Nenad Filipović, načelnik odljenja intenzivne nege i reanimacije.

acajocic

FOTO: ubijeni Aleksandar Jocić

Majka poginulog Aleksandra,l Lena Jocić, kaže da je njen sin ranije imao problema sa zakonom i da su postojali neraščišćeni problem sa osumnjičenim.

– Moj sin je bio tri godine u zatvoru kao saučesnik, jer je dao drugarima kola da opljačkaju pumpu. A imao je problema posle toga sa osumnjičenim. I ja sam, kao majka, imala problema, nismo smeli na ulicu da izađemo, prijavljivali smo, ali niko nije reagovao, tvrdi Lena Jocić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>