Published On: petak, 15. marta 2019.

Vlado Georgiev govori na protestu „Niš bez straha“

Pokret mladih „Za Niš bez straha“ najvio je da će jedan od govornika na večerašnjem desetom po redu protestu „1 od 5 miliona“ biti naš poznati pevač Vlado Georgijev.

Protest će kao obično početi u 18 časova na Trgu kralja Milana.

Pokret mladih „Za Niš bez straha“ koji u tom gradu organizuje proteste „1 od 5 miliona“ zahteva ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Pokret će zatražiti da se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim građanima, da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih građana i da se preispita cena daljinskog grejanja.

Vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore gradu Nišu takođe je jedan od zahteva Pokreta mladih „Za Niš bez straha“.

Organizovanje protesta u Nišu podržali su Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo, Pokret slobodnih građana i sindikat Sloga.

agencije

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>