A mi lepi kao slika našeg druga predsednika

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Milorad Doderović, novinar australijskog SBS radija

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOboren rekord! Možete li da pretpostavite koji se predsednik opštine u dvobroju novina te jedinice lokalne samouprave vidi na čak 92 slike!

U dvobroju 5 i 6 “Palilulskih novina”, glasila gradske opštine Palilula, koji je na 32. strane štampan u 500 primeraka i besplatno deljen, predsednik opštine, Boban Džunić vidi se na, ni manje ni više, nego 92 fotografije! Ako je predsednik prelistao pripremljene stranice pre štampanja novina, morao je da reaguje i da kaže da su preterali sa njegovim fotkama i da u poslednjem trenutku spasi što se spasiti može.

Ako je predsednik novine video tek kada su izašle iz štampe, morao je da istrlja uši redakciji glasila i jasno im stavi do znanja da to što su uradili sa tolikim brojem njegovih fotki u očima građana neće svakako naići na dopadanje. Zatim da to javno prokomentariše na promociji novina i obeća da se to više nikada neće ponoviti.

Boban Dzunic

Šta je moglo da zameni predsednikove fotke u “Palilulskim novinama”? Mogli su likovi sa kalendara koje ova opština inače već godinama štampa sa likovima najboljih učenika i studenata.Mogli su mnogi građani opštine koji su nešto uradili i postigli, a što drugima može služiti kao primer. Mogle su mnoge fotke koje bi bolje legle u jednom glasilu ovog tipa, nego samo predsednikove i predsednikove, i tako do broja 92. Ako je neko marljivije brojao, možda ih ima i stotinu.

Iz mlađeg perioda svog novinarskog staža zapamtio sam kako smo se osamdesetih godina sprdali sa idolatrijskim rekordom aleksinačkog opštinskog glasila „Reč radnika“ na čijim stranama je u svečanom broju, posvećenom Danu oslobođenja varoši, objavljeno 26 fotki predsednika opštine. Mislio sam da je to rekord koji je teško potući, ali nije baš tako, uveriše me „Palilulske“ koje su mi inače tek ovih dana došle „pod ruku“.

Svako, inače, ima zagarantovano pravo da se slika i slika koliko mu je volja, ali i da to zadovoljstvo plati iz svog, a ne iz džepa gradjana!

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266