Advokat Petrović: Na snimku nije glas Bate Dikića (audio snimak)

Penzionisani general srpske žandarmerije Bratislav Dikić, kome je crnogorski sud odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje, da je jedan od vođa organizovane terorističke grupe koja je imala za cilj destabilizaciju mira u toj zemlji na dan održavanja izbora, sada se oseća bolje, ali i dalje ne odustaje od namere da protestuje strajkom glađi i žeđi.

Pre tri dana u javnost je preko crnogorskog sajta portalanalitika.me objavljen snimak za koji se tvrdi da se Dikić sa još jednom osobom dogovara o organizaciji akcije u Crnoj Gori.

Njegov pravni zastupnik, poznati niški advokat, Milan Petrović naveo je da odluku sudije o odredjivanju pritvora smatra nečuvenom, kao i da su već uložili žalbu.

Mi smo proceduralno pravno uradili sve što smo mogli, alo nakon svega sumnjamo u objektivnost i pravednost crnogorskog pravosudja, izjavio je Petrović i dodao da do sada nijedan validan dokaz nije predočen javnosti, a koji bi povezao Dikića sa onim za šta je optužen – kaže Petrović.

Petrović kaže da je sporni snimak vrlo sumnjiv i misli da se na snimku ne nalazi glas Bratislava Dikića.

Ukoliko se snimak uvrsti kao dokaz, tražiću da se veštači glas jer to nije glas optuženog. Na drugoj strani, oružje koje je nađeno je uništeno kako su nas obavestili, a osnovna pravna doktrina je prikupljanje, a ne uništavanje dokaza. Iz svega toga imamo pravo da sumnjamo u bilo kakvu umešanost uhapšenih srpskih državljana koji su optuženi za to krivično delo – rekao je Petrović.

Iako je osim Bratislava Dikića uhapšeno još dvadesetak osoba, samo nekolicini određen je pritvor, iako do sada nije pronađen ni komad oružja o kome su crnogorski mediji naširoko pisali.

Smatramo da je ovde učinjena velika nepravda, jer nam do sada nijedan dolaz nije predočen, a koji bi generala povezao sa nečim protiv čega se borio čitav zivot, tako da sumnjamo da možda sve ovo ima političku pozadinu s obzirom na to da se još ne zna ko će činiti vlast u Crnoj Gori, a mi se nadamo da će razum i pravda prevladati…dodao je generalov advokat, komentarišući trenutno stanje Dikića i naredne pravne korake u jutarnjem programu NTV.

Podsećamo, bivši glavnokomandujući odredom Žandarmerije, Bratislav Dikić uhapšen je pre nekoliko dana o ulasku u Crnu Goru, i to na dan kada su gradjani te zemlje birali vlast za naredni mandat. Iako mu crnogorski organi gonjenja na teret stavljaju organizovanje paravojne grupe koja je trebalo da destabilizuje mor na teritoriji susedne bivše srpske republike, do sada tužilaštvo nije prikazalo nijedan validan dokaz da Dikić ima bilo lakve veze sa tim.

N.Marković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *