Advokat Srđan Aleksić dao 70.000 dinara u humanitarne svrhe – pridružuju se i drugi

Niški advokat Srđan Aleksić nastavlja sa ispunjavanjem svog predizbornog obećanja da novac od naknade za obavljanje političke funkcije daje u humanitarne svrhe. Novčani iznos koji je dodeljen danas je bio veći nego prošlog meseca za 20.000 dinara i iznosi 70.000 dinara.

aleksic
Fotografija s današnje dodele sredstava

Humanom gestu gospodina Aleksića pridružili su se njegovi saradnici koji su samoinicijativno sakupili 10.000 dinara, kao i javni izvršitelj Miljan Trajković koji je donirao još 10.000 dinara. Planiramo da do sledećeg oktobra imamo novčani fond od oko 150.000 dinara kako bismo pomogli što većem broju ljudi”, rekao je saradnik advokata Srđana Aleksića Branko Stefanović.

Javni izvršitelj Miljan Trajković je dodao da on nije pripadnik ni vladajuće ni opozicione stranke već smatra da je lični gest advokata Aleksića za svaku pohvalu i želeo je da doprinese ovoj akciji.

Novac je podeljen na sedam jednakih delova porodicama koje su u teškoj finansijskoj situaciji, samohranim majkama koje su učestvovale u ratu na Kosovu 1999.godine, porodicama u kojima su deca sa posebnim potrebama, kao i Centru za unapređenje društvene svesti odnosno:

  • Porodici  Krstić, porodica oca Gorana i majke Višnje, oba roditelja su glovonema  imaju četvoro dece sa nama je Vanja Krstić sedamnaestogodišnja devojčica, koja će u ime porodice primiti novac.
  • Valentini Gmitrović, majci deteta obolelog od autizma
  • Marijana Prokopović, predstavnik Centra za unapređenje društvene svesti
  • Violeta Pujović, samohrana majka troje dece, dva ženska i muško, učesnik rata na KiM ’99
  • Martina Mitić, osoba sa invaliditetom , na Fakultetu umetnosti u Nišu završila osnovne studije sa prosečnom ocenom 9,33.
  • Miodrag Filipović, radnik Osnovnog suda u Nišu
  • Ivana Milić, samohrana majka, živi kao podstanar – učesnica rata ’99 godine na Kosovu i Metohiji.

Ovakav vid podrške nam mnogo znači. Teško je svakog dana boriti se, dok imate utisak da uvek idete korak u nazad. Nekome je 10.000 dinara malo, ali nama znači mnogo”, izjavila je majka autističnog deteta Valentina Gmitrović.


Aleksić: Cilj nam je da sakupimo 150.000 dinara za pomoć ugroženima

Srđan-Aleksić
Aleksić: Cilj je da u humanitarne svrhe sakupimo 150.000 dinara

Akcija je počela da daje željene efekte . advokatu Aleksiću javilo se nekoliko privrednika koji će nam se pridružiti narednog meseca. Tako da će fond za podelu biti još veći. Generalno nam je cilj da u ovo vreme sledeće godine raspolažemo iznosom od 150.000 dianara koji ćemo podeliti sudrađanima. Pozivamo i ostale privrednike da se pridruže realizaciji ovog predizbornog obećanja i humanom gestu, pozivam i ostale niške političlare koji imaju mogućnosti da nam se priključe. Naravno, od političara i ne očekujemo mnogo s obzirom na to koliko se lako daju obećanja građanima. Ali bar smo pokušali“, kaže Aleksić.


M. Savić

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *