Akademski ženski hor SKC-a Niš, nastupa na Festivalu srpske kulture u Istri

Festival srpske kulture u Istri 16. po redu, biće prva stanica na ovogodišnjoj turneji Akademskog ženskog hora Studentskog kulturnog centra Niš, a koncert će biti održan danas u 19 sati u Fažani. Ova manifestacija predstavlja kontinuirani doprinos negovanju kulturnog i ukupnog identiteta Srba u ovom delu Hrvatske i predstavlja značajnu formu prezentacije srpske kulture.

Iz hora kažu da su pripremili bogat repertoar za publiku u Hrvatskoj, od starogradskih i narodnih pesama iz Srbije, preko kompozicija Mokranjca, Čajkovskog i Verdija, do numere “Good morning, starshine” iz kultnog mjuzikla „Kosa“.

„Radujemo se koncertu i sigurni smo da će publika uživati u bogatom i raznovrsnom repertoaru koji su umetnice, predvođene dirigentom mr Ivanom Mirović, pripremile i pozivamo sve da dođu na koncert“ – navode iz hora.

Organizator koncerta je Srpski kultuni centar u Istri, suorganizator Vijeće srpske nacionalne manjine Fažana. Ulaz na koncert je slobodan.

Akademski ženski hor Studenskog kulturnog centra Niš osnovan je decembra 2004. godine. Specifičnost ovog hora stvara jedinstvena kombinacija ženskih glasova i interpretativnih moći članica, koje na poseban način, svojstven jednorodnim horovima izvode dela pisana za ove sastave. Dirigent i umetnički rukovodilac Hora je prof. mr Ivana Mirović.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *