Akademsko pozršte SKC-a osvojilo osam nagrada

Završen je osamnaesti Festival akademskih pozorišta Srbije, a Akademsko pozorište SKC-a, sa predstavom „Mučenici“, osvojilo je nagradu za najbolju predstavu, kao i nagradu za najbolju režiju koja je dodeljena Dušanu Ščepihinu, reditelju predstave.

gost-u-smederevu
Članovi Akademskog pozorišta na gostovanju u Smederevu

Ovogodišnji Festival doneo je brojne nagrade Akademskom pozorištu SKC-a. Nagrađeni su i Aleksandar Stevanović, za najbolju epizodnu ulogu, Miloš Unić i Darko Radojević osvojili su drugu i treću nagradu za najbolju mušku ulogu, Ivana Savić je nagrađena za najbolju scenografiju, a nagrada za scenski pokret pripala je Mladenu Milojkoviću.

Награде-ФАПС

Mladen Milojković i Dušan Ščepihin dobitnici su specijalne nagrade za scensku adaptaciju dramskog teksta Hrista Bojčeva.

Niška ekipa je prezadovoljna ovim rezultatima. “Posebno su nam značili komentari sa okruglog stola, održanog u okviru festivala, na kome nam je rečeno da smo jedan veliki kolektiv i tim i da, iz godine u godinu, oduševljavamo predstavama sa kojima dolazimo na festival” dodao je Petar Ščepihin, režiser i jedan od glumaca u predstavi.

Predstava “Mučenici” režirana je po motivima teksta Hrist Bojčeva “Pukovnik ptica”. Radnja je smeštena u isturenom odeljenju psihijatrijske bolnice koja se nalazi u napuštenom manastru. Pravi zaplet počinje kada u dvorište manastira padnu paketi humnitarne pomoći koji pored mleka u prahu i čokolade sadrže i vojne uniforme.

Marta S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *