Akcija „Sat za našu planetu“ obeležena i u Nišu

Simbolično, na sat vremena večeras je isključena rasveta na svim značajnim građevinama u svetu, Ajfelov toranj, Trijumfalna kapija, pa ulično svetlo u Nišu. Time se Niš priključilo globalnoj akciji pod nazivom „Isključi svetlo da bolje vidiš“, a centralna manifestacija u gradu je realizovana na niškom keju kod amfiteatra gde se okupilo oko 100 entuzijasta koji rade na očuvanju prirode. Impresivna slika je bila kada su aktivisti zapalili lučeve s plamenom.

sat-13
U proteklih devet godina, Sat za našu planetu je iz simboličnog gašenja svetala u Sidneju prerastao u najveću svetsku inicijativu koja uključuje preko dve milijarde ljudi iz 172 zemlje.

sat12

Globalna kampanja „Sat za našu planetu“ okuplja pojedince, organizacije, institucije i kompanije i šalje snažnu poruku da je moguće ublažiti posledice klimatskih promena i promeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih živih jedinki.

Kampanji WWF, čiji je cilj skretanje pažnje vlada i javnog mnjenja na klimatske promene i koja je pokrenuta 2007. godine, u Italiji su se već prikljucile najvažnije institucije, poput Saveta ministara i Ministarstva spoljnih poslova, a podržana je i u Srbiji gde je problem zagadjenja i održivosti prisutan.

tekst i foto: Violeta Milosavljević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *