Ana Atanasković predstavlja knjigu „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Niškom kulturnom centru

Niški kulturni centar najavljuje izuzetno interesantno književno veče koje će se održati u sredu, 17. maja 2023. godine, u Maloj sali NKC-a, a početak je zakazan za 18 sati. Ana Atanasković, autorka knjige „Moja ljubav Nikola Tesla“, podeliće sa posetiocima duboke spoznaje o Nikoli Tesli i njegovom značaju za svet nauke i tehnologije.

Ketrin Džonson i Nikola Tesla upoznali su se u osvit njegove velike naučne slave. Kao najbolji prijatelj njenog supruga Roberta, Tesla je rado bio viđen gost u domu Džonsonovih. U Ketrininim dnevničkim zapisima navedeni su brojni detalji ove neobične, platonske ljubavi, oslikano je bujanje jedinstvene, iskrene naklonosti i učvršćivanje bliskog prijateljstva. Takođe, iz njene perspektive sagledava se energični, zahuktali razvoj Njujorka i Amerike tog doba. Ovaj intimni spis pun je fascinantnih podataka i dragocenih opisa koji na potpuno drugačiji način osvetljavaju lik, delo i privatni život Nikole Tesle, jedno od najmisterioznijih i najznačajnijih naučnika svih vremena.

Knjiga „Moja ljubav Nikola Tesla“, objavljena u izdavačkoj kući Laguna, predstavlja duboko emotivnu priču o jednoj od najvažnijih ličnosti u istoriji nauke, čiji su izumi promenili svet. Ulaz je slobodan.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *