Ana Sofrenović dobila ključeve grada – Niš postao prestonica glumaca (foto)

Poznata srpska glumica Ana Sofrenović je večeras kao predsednica žirija 53. Filmskih susreta dobila simbolično ključeve grada čime je Niš proglašen gradom glumaca u narednih šest dana.

Pre zvanične ceremonije mnogo ljudi i zainteresovane publike se okupilo na ulicama grada jer je izveden tradicionalni glumački defile crvenim tepihom od Gradske kuće do Letnje pozornice u Tvrđavi.

Na zvaničnoj ceremoniji, nagradu „Pavle Vuisić“ koja se dodeljuje za životno delo pripala je Radošu Bajiću srpskom glumcu, poznatom u poslednje vreme po projektu „Selo gori, a baba se češlja“.

Izuzetno je velika čast dobiti ovu nagradu jednog barda glumišta, a pogotovu pred ovoliko ljubitelja filma u Nišu – rekao je između ostalog Bajić.

Najveću pažnju privukla je ekipa filma „Južni vetar“ koja je dobila bučan aplauz još dok nisu ni izašli na pozornicu. Očigledno da je Miloš Biković najveći miljenik publike jer u publici koja broji preko 3.000 stolica nije bilo slobodnog mesta. „Južni vetar“ je otvorio 53. Filmske susrete.

Kroz Niš će u narednih šest dana prodefilovati veliki broj glumaca jer po rečima Srđana Savića interesovanje i odaziv odavno nije bio ovakav kao ove godine.

tekst i foto M. Smiljković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *