Asfaltiranje niških ulica počelo – neki građani opet nisu zadovoljni

„Krateri“ na niškim ulicama, koje su putari još pre Uskrsa pripremili za asfaltiranje, od pre nekoliko dana, počeli su da se popunjavaju i saniraju. Prema nezvaničnim informacijama, do sada je urađeno gotovo polovina posla.

Međutim, Nišlije, naročito vozači, tvrde da je ovo jedan od poslova „drži bure vodu, dok majstori odu“, i da se popunjavanje rupa, kako su naveli u mejlovima pristiglim redakciji, obavlja na brzinu i ne dugotrajno. Glavna zamerka je da je asfalt odmah po postavljanju negde počeo da se roni, a negde je postavljen, „izašle“ su oštre ivice na koje mogu da se pocepaju gume.

U pojedinim delovima Grada, na mestima gde je kolovoz bio potpuno ruiniran, poput raskrsnice Šumadijske i ulice Ivana Milutinovića, lokalna samouprava je prioritetno obavila poslove, pa se čak i planira da se na toj i sličnim lokacijama uradi potpuna rekonstrukcija. Sa druge strane, u Romanijskoj, Kovanlučkoj, ulici Pariskih komuna i mnogim drugim, putari već danima postavljaju zakrpe, i to, kako navode mnogi naši sugrađani, ne baš stručno.

Ne mogu da verujem da treba da budemo zahvalni Bogu ili gradskim čelnicima koji se svakoga dana slikaju i hvale time što popunjavaju rupe na kolovozu u gradu koji, iako to nije, odavno sliči na kasabu, jer ukoliko prođete Šumadijskom i preko Stočnog trga, videćete da je to urađeno, slično onome „kada se deca igraju Lego kockicama“, i smatram da je to zaista nedopustivo, piše Milan, stalni čitalac našeg portala.

Osim te kritične tačke u širem centru Niša, koja je poznata i po čestim razbojničkim napadima tamošnjih žitelja, nekoliko geldalaca jutarnjeg programa NTV iznelo je primedbe i na kvalitet urađenog posla u drugim ulicama.

Prođite Romanijskom ulicom, i videćete, a žao mi je što nisam stigla da fotografišem, da su napravili još goru varijantu, odnosno da su ivice rupa koje su punili asfaltom toliko oštre da samo možemo da se molimo da ne pocepamo gume, a i iskreno smatram da ovo rešenje neće potrajati ni do jeseni, već će prve kiše učiniti svoje, prokomentarisala je Nišlijka koja se uključila u program.

Do nekih zvaničnih informacija redakcija Građanina nije uspela da dođe, odnosno do komentara zvaničnika iz Gradske kuće o tome koliko su zadovoljni radovima, iako i oni, zbog velikog pritiska javnosti, verovatno neprekidno nadgledaju čitav posao.

Podsećamo, u nakon zime i niskih temeperatura, u Nišu gotovo da nije bilo saobraćajnice koja nije bila oštećena, što od soli i rizle i niskih temepreatura, što zbog kvaliteta prethodno postavljenog asfalta. Posao rekonstrukcije i saniranja udarnih rupa dodatno su odužili praznici koji su za nama, ali i kako su naveli gradski oci, loše vreme koje je sprečavalo putare da rade svoj posao.

E.G.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *