ASNS: Radnici „Gorice“ štrajkuju od sutra ispred Skupštine grada Niša

Radnici Gorice nalaze se u nezavidnoj finansijskoj situaciji, o čemu je Građanin.rs već pisao još uvek su nerešene. Finansijski problemi zastarela i neispravna oprema primorala je radnike da na svoje probleme ukažu štrajkom upozorenja.

gradska-uprava-nis
ASNS: Štrajk se odvija u Tvrđavi, a sutra smo ispred Skupšptine grada Niša

Pristigli dopis radnika Gorice, koji je dostavljen generalnom direktoru JKP Gorica, predsedniku nadzornog odbora JKP Gorica, gradonačelniku Niša, predsedniku Skupštine grada Niša i Upravi za komunalnu delatnost grada prenosimo vam u celini:

gorica
Na jednom od protesta u parku kod Gradskog veća

„Dosadašnji naši zahtevi, predlozi i upozorenja sa kojima ste upoznati nisu ispunjeni. Naše i vaše preduzeće je u veoma teškoj situaciji nelikvidnosti i skoro nemogućnosti obavljanja delatnosti za koje je formirano. Zaposleni u JKP Gorica su na rubu egzistencije i strljenja, nisu nam isplaćene tri zarade. ASNS JKP Gorica i predstavnici Radnika, koji nisu članovi doneli su zajedničku odluku o stupanju u štrajk upozorenja. Štrajk upozorenja počeli smo u utorak 09.06.2015. godine, trajaće do četvrtka 11.06.2015. godine. u vremenu od 14 do 15 časova, na lokaciji Tvrđava. Od petka 12.06.2015 ispred Skupštine grada u vremenu od 13 do 14 časova. Sa okupljanjem ćemo nastaviti svakodnevno do pronalaženja rešenja za našu tešku situaciju“- navodi se u saopštenju koje su potpisali članovi Sindikata ASNS i radnici Gorice koji nisu članovi ovog sindikata.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *