Babić: Nisam bio za volanom, spavao sam na zadnjem sedištu

Zoran Babić, direktor „Koridora Srbije“ potvrdio je danas u Nišu da on nije bio za volanom „Škode Superb“ koja je usmrtila Staniku Gligorijević (52) na naplatnoj rampi „Doljevac“ 31. januara prošle godine, a o čemu se mnogo spekulisalo proteklih meseci.

Zoran Babić nakon suđenja

Sa snimka sa naplatne rampe, tužilaštvo je ranije pregledalo snimak saobraćajne nesreće u kojoj se „Škoda“ „zakucava“ u samom kanalu naplatne rampe u drugi automobil, ali sa tog snimka nedostaju ključna dva minuta spasavanja povređenih tako da su mnogi pretpostavili da je Babić bio za volanom „Škode“.

On je danas na suđenju vozaču „Koridora Srbije“, Dejanu Stanojeviću (36) rekao da je sedeo na zadnjem sedištu automobila i da je zadremao kada ga je probudilo kočenje i jak udarac.

Kada bih mogao da vratim vreme, voleo bih da nikada nije postojao taj 31. januar. Izražavam duboiko saučešće porodici pokojne Stanike Gligorijević. Ja sam spavao na zadnjem sedištu automobila kada me je kočenje probudilo i odmah sam nakon toga osetio jak bol u nozi. Držao sam se za sedište, a vozač me je pitao „da li sam dobro“. Pomerao sam se, pokušao sam da pomeram prste, a i dalje je bilo boli. Onda sam izgubio svest i ne znam ko je prvi otvorio vrata da me izvuče iz automobila. Osvestio sam se tek u Hitnoj pomoći -rekao je Babić na ročištu.

On je na kraju naveo da neće teretiti vozača Stanojevića koji je izazvao ovu nesreću i koji je sredinom novembra na suđenju rekao da delimično prihvata odgovornost da je brzo vozio, a da je „krivac“ bio i klizav kolovoz.

Na suđenju je svedočio Srđan Aleksić koji je bio u automobilu „Opel Astra“ sa suprugom Mirjanom i poginulom Stanikom Gligorijević.

  • Video sam u gornjem retrovizoru da nam se auto približava punom brzinom i nije kočio. Posle sudara Stanika je nekako visila iznad mene i tekla joj je krv iz usta – rekao je Srđan Aleksić i dodao da ne može precizno da kaže ko je bio za volanom „Škode Superb“.

Njegova supruga Mirjana kaže da od suda traži da se vidi ceo snimak sudara što je i zakazano za sledeće ročište.

  • Ja sam dobila trajnu povredu ruke i ne mogu da radim normalno. Mi samo tražimo da istina izađe na videlo i da se prikaže ceo snimak – rekla je ona.

Jedna od ključnih stvari koja nje na sudu razmatrana da li je tog jutra biula magla ili ne? Veštak Radovan Karadžić se pozvao na podatke Hidrometeorološke službe i ostao pri ranijem iskazu, a to je da je vidljivost bila oko 50 metara.

Na kraju je odbrana Dejana Stanojevića zatražila da se pregleda snimak sa You tube mreže gde se vidi, kako je rekao, kako se i s kojih vrata iznose povređeni iz „Škode“.

Stanika Gligorijević je poginula u „Opel Astri“ kada se „Škoda“ zakucala u kanalu naplatne rampe u nju. Opel je udario u Pasata koji je bio parkiran ispred tako da je u ovoj nnesreći sem smrtnog ishoda bilo i pet povređenih.

M.S.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *