Bacači bumeranga pobeđuju kišu i ove godine!

Učenici i profesori Mašinsko tehničke škole „15.maj“ u saradnji sa Ambasadom Australije u Beogradu i ove godine organizuju takmičenje u bacanju bumeranga „BUMFest“ u sklopu koga se organizuje finale takmičenja u bacanju bumeranga.

160513-bumfest

Ovogodišnje takmičenje za cilj ima građenje mosta između Srbije i Australije, kao daleke i neistražene zemlje. Želimo da našim sugrađanima i svima onima koji dođu iz inostranstva predstavimo kako nišlije organizuju takmičenje u bacanju bumeranga- izjavila je prof. Slavica Jukić, direktorka škole organizatora.

Jedna od novina na festivalu je i takozvana „Zelena soba“, koju uređuju učenici ove škole, a u kojoj će se razgovarati sa gostima festivala. Takođe, od ove godine na štandovima biće prezentovano sve ono što radi Mašinsko tehnička škola „15.maj“.

Svi oni koji dođu kod nas, mogu očekivati zanimljiv program. Mali Todor Kitanović i Sofija Jorgačijević otpevaće Himne Australije i Srbije, nakon toga kreće nastup dečijeg hora „Čarolija“, a celu priču će zaokružiti plesna grupa „JUGRAN“ – izjavio je Jovan Milić, jedan od osnivača ovog festa.

Do sada su održane promo aktivnosti, kao što je Boom Fest karavan, Flajer u ruke informacija zapisana, Putevima sportskog duha…

Preko tih aktivnosti, upoznali smo nišlije sa ovogodišnjim programom festa. Drago nam je da su nišlije zainteresovane za naš događaj- izjavila je direktorka škole.

Festival „BUMFest“ u sklopu koga se organizuje finale takmičenja u bacanju bumeranga, jedinstveno na Balkanu održava se 13.maja.2015. od 11.30h na platou ispred logora „Crveni Krst“ (Beogradska 22, 18000 Niš). Festival organizuju učenici i profesori Mašinsko tehničke škole „15.maj“ uz podršku Ambasade Australije, kompanije Capital Australis i YUMIS, Nimusica, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Niša, Opštine Crveni Krst, TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca i drugih sponzora. Festival će svečano otvoriti Nj.E. Džulija Patriša Fini, Ambasadorka Australije u Srbiji. Njoj će ujedno to biti drugi put da posećuje ovakav festival. Ambasadorku će dočekati i g. Miroslav Milutinović, Predsednik GO Crveni Krst.

Na sajtu festivala (www.bumfest.co.vu) već je postavljena konačna lista svih sadržaja, kao i plan na kome možete videti kako će izgledati prostor na kome se odvija takmičenje. Festival je prisutan i na društvenim mrežama. Zvanični tag festivala je #boomfestnis

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *