Bahati vozači zauzimaju parking mesta za invalide

I pored manjka parking mesta u Nišu, invalidi koji voze automobile susreću se sa problemom da su na mestima gde bi oni trebali da parkiraju, često automobili bez odgovarajućih nalepnica. To se svakodnevno događa u gradu, ali pogotovu u tržnim centrima u Nišu za vikend.

auto-invalidi1
Od četiri parkirana automobila, samo jedno ima odobrenje

Jednu od takvih slika zabeležili smo u „Tempu gde je od četiri parkirana vozila na ovim mestima samo jedno u šoferšajbni ostavilo knjižicu da je reč o vozaču sa posebnim potrebama. I pored upozorenja radnika obezbeđenja ovog megamarketa, da je to mesto ostavljeno za druge namene, vozač je odgovorio „ma brzo ću, ne znam šta da ti kažem, zovi pauka“.

Aneta Ilić, tehnički sekretar Udruženja paraplegičara i sama vozač kaže da je problem mnogo krupniji.

Meni su kola ortopedsko pomagalo. Kako bi ja stigla bilo gde bez auta. I tu se pored tog problema, da niko ne ostavlja mesta za nas u tržnim centrima, pojavljuje još nekoliko. Na primer, obeležena mesta bi trebala da budu još pola metra na levo i desno, kako bi mogli da manevrišemo kolicima i drugim pomagalima. Ima još veći problem što neki privatnici i drugi uzimaju na neki način odobrenja na svoje bližnje tako da je oko „Kalče“ nemoguće da parkira invalid od ovih koji su zdravi, a koji na razne načine izbegavaju da plaćaju parking – kaže Ilićeva.

M.S.

2 Comments

  1. Kad bi Parking servis i saobracajni policajci radili svoj posao kako treba, bilo bi mnogo manje problema. A parking za invalide se ne postuje u celom gradu i to u velikom broju slucajeva, sto samo pokazuje nivo nase vozacke (ne)kulture. Sta da se radi.?!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *