Balkan Club konferencija u Nišu

U Media i reform centru najavljena je prva “Balkan Club” konferencija.Ona će se održati od 12. do 14. februara, a okuplja 40 lidera iz zemalja zapadnog Balkana i Moldavije.

150211-Balkan-Club

Koordinator projekta Aleksandar Brzaković, najavio je potpisivanje memoranduma o saradnji koja će se ticati zaštite ljudskih i manjinskih prava i ekologije. “Ideja za ovaj skup nastala je na seminaru u Albaniji”, dodaje Brzaković.

S obzirom na to da je Niš univerzitetski i multikulturalan grad, savršeno je mesto za održavanje jedne ovakve konferencije.

Tokom 2015.godine urađeno je 9 ovakvih projekata. Poslednje na čemu se radilo bila je saradnja mladih iz Prištine i Ciriha, kaže Sofi Nojhaus iz švajcarskog Nacionalnog saveta mladih, i jedna od osnivača Balkan Club konferencije.

Ona je dodala još i da je osnovni cilj ujedinjenje neprofitnih organizacija sa Balkana.

Kao primer dobre prakse, Mladi ambasadori su pozvani da se priključe projektu. Kroz umrežavanje raznih organizacija može doći do razmene sjajnih ideja i nastajanja novih projekata. Multikulturalna saradnja je izuzetno važna za mlade ljude, ističe Branko Krsmanović predsednik Mladih ambasadora.

Mladen Velojić, direktor Media i reform centra rekao je da ova organizacija stoji na usluzi ovakvim pričama koje doprinose građenju demokratskog društva.

Moldavija je uključena u ovaj projekat zato što se mladi ljudi u toj zemlji susreću sa sličnim problemima kao i mladi u Srbiji. Najveći problem predstavlja nezaposlenost i rad na crno, objašnjava Maja Kamenov, iz Centra za razvoj civilnih resursa.

Zvanično otvaranje prvog “Balkan Cluba” održaće se u Deli centru u Nišu.12. februara, a početak je zakazan za 17 sati.

Marta S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *