Bebe u niškom porodilištu dobile paketiće – GAK-u doniran aspirator

Udruženje Kolo srpskih sestara doniralo je danas pokretni aspirator  Ginekološko akušerskoj klinici u Nišu, a majke su dobile prve paketiće za novorođene bebe.

Sestre iz Kola i radnici GAK-a (Klik za uvećanje)

Svake godine za praznik “Materice” ovo udruženje daruje bebe. Ovo je 23. godina kako bebe dobijaju prve paketiće upravo od “Kola srpskih sestara”.

Najlepše u tim paketima je što naše članice štrikaju. Unutra se nalaze i peškiri, prsluk i pesme koje naše članice pišu povodom rođenja beba. Oni nisu nešto naročito veliki, ali to su prvi paketi koje dobijaju majke. Čak nas sreću ljudi, koji su pre nekoliko godina dobili bebu i kažu da još uvek čuvaju naše poklone kao uspomenu.”, kaže Milena Šaranac iz udruženja.

Direktor ove klinike, Bojan Lukić rekao je da je svaki aparat koji dobiju veoma dragocen. Pored toga, tradicionalno su novorođene bebe dobile i prve paketiće od ove organizacije.

Ove godine smo, pored paketića odlučili da Ginekološko – akušerskoj klinici poklonimo i jedan medicinski aparat. To je aparat za reanimaciju i aspiriranje tek novorođene dece. Uvek smo razmišljale tako da jednim medicinskim aparatom pomažemo velikom broju beba”, izjavila je Ljiljana Stojanović, predsednica Kola srpskih sestara.

Dijana Vasić

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266