Beskrajni su samo svemir, ljudska glupost i Gradska toplana u Nišu

Marko Smiljković, urednik Gradjanina
piše: Marko Smiljković

Samo su dve stvari beskrajne – svemir i ljudska glupost. Mada se od danas u tu grupu može dodati i Gradska toplana u Nišu koja je, protiv profesora Đokice Jovanovića pokrenula krivičnu prijavu. On je jedan od pokretača inicijative da se snizi cena grejanja u Nišu, a kroz Udruženje predsednika skupštine stanara.

Kako prenose „Južne vesti“ , a bogami i mlad i perspektivan portal „Novinari online“ , (izvinjavam se ostalima koji su tu vest sinoć objavili), Jovanović bi trebalo da se danas pojavi u 12 sati u kancelariji nadležnog organa zbog informativnog razgovora. Tu se još kaže da je mudri direktor toplane naložio pravnoj službi da pronađe neku začkoljicu u Jovanovićevom TV gostovanju kako bi se pokrenula prijava. I ovi, šta će? Direktor naložio i kako da mu kažu, nema. Mora da ima, rek’o direktor. Oni pronašli, on potpisao.

Normalno, sada je na tužiocu da proceni da li će da podigne optužnicu ili ne. Ako ne podigne, znači da je Jovanović bio u pravu za te rečenice što je rekao na televiziji, a što opet implicira da neko u toplani mora da snosi posledice. E, ako podigne, onda sledi suđenje. Svako ročište, parada sočne pljuvačine po birokratiji. Onda će na sudu morati da “iskoči”, zašto toplana od 241 radnika ima 80 al’ baš radnika, a ostalo administrativci, poimence ko je zaposlen “genetski” kako reče direktor, što je najgore, sudiji moraju da objasne kako su do sada obračunavali grejanje (jadan sudija), zašto su u toplani najviše plate među javnim preduzećima i još mnoga pitanja koja će verovatno, zatražiti Jovanovićev advokat kako bi se na sudu dokazala istinitost izgovorene profesorove reči na televiziji. Kako ga god okrenuli, zadnjica je Gradskoj toplani – otpozadi!

Protest hiljada Nišlija: Ukoliko ne snizite cenu grejanja, idemo na veliki miting!
Profesor Đokica Jovanović

Nedavno mi profesor reče da ima neke najave da će neko da ga tuži, ali ne zna gde i za šta, a ja rekoh onako, kao iz topa “ma neeee, pa valjda niko nije toliko glup, da sam sebi skoči u usta, tebi podigne rejting i da se sve živo razotkrije”. Time sam se, danas vidim, ozbiljno kandidovao za izreku sa samog početka teksta koju je, inače, rekao naučnik Albert Ajnštajn. Možda ovo o “beskraju” pogodi malo toplanu. Možda shvataju da su toliko “pobesneli” da im je došao “kraj”. To o svetskom naučniku kažem, da slučajno pravna služba ne tuži i Ajnštajna. Mada, ako direktor naloži…

Napomena: Samo su dve stvari beskrajne – svemir i ljudska glupost, mada za ovo prvo nisam siguran (originalna definicija ljudske gluposti Alberta Ajnštajna)

 

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *