Besplatni zdravstveni pregledi s knjižicom ili bez nje

U nedelju u periodu od 08 do 16 sati, treći put zaredom bez zakazivanja, moći će da se obave preventivni zdravstveni pregledi građana u ambulantama niškog Kliničkog centra.

Kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Reublike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, tako da su ovi pregledi namenjeni svim građanima, bez obzira na to da li imaju ili nemaju knjižicu. U specijalističkim internističkim ambulantama Kliničkog centra, ovog meseca obavljaće se ultrazvučni pregledi abdomena uz konsultaciju za specijalistima gastroenterologije, kao i pregled namenjen određivanju nivoa hormona tiroidne ( štitaste) žlezde, nakon čega će pacijenti moći da se posavetuju i sa specijalistima endokrinologije. Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje, navodi se u najavi akcije.

Preventivni pregledi u isto vreme, biće organizovani i u niškom Domu zdravlja, a ovog meseca planirano je, da u cilju ranog dijagnostikovanja promena na dojkama, budu obavljani pregledi Aparatom za mamografiju.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *