Bivši radnici krenuli pešaka put Beograda kod premijera Vučića da traže pravdu

Desetak bivših radnika Elektronske, Mašinske industrije, Jastrepca i drugih firmi koji traže svoje zaostale zarade krenuli su danas oko 10,30 pešaka iz Niša za Beograd. Oni neće ići autoputem do Beograda jer su kazne velike već će pratiti put pruge do prestonice. Zoran Nešić, radnik „Jastrepca“ koji je štrajkovao glađu 38 dana zbog problema isplate zaostalih zarada kaže da ova grupa neće posustati. Svako od radnika potražuje od 10 pa do 50 plata, zavisno od preduzeća. U Nišu ima oko 6.500 radnika bivših giganata koji traže zaostale dohotke.

bivši-radnici-2
Zoran Nešić u crnoj jakni predvodi kolonu nezadovoljnih radnika

– Idemo kod premijera Vučića da nam napismeno da dokument po kome su naše zarade obaveza države ili ne. I ako su obaveza, tražimo da se to isplati odmah. To je naš jedini cilj.  Ja pozivam sve iz drugih gradova koji su pogođeni istom mukom da nam se pridruže uz put prema Beogradu – kaže Nešić. On dodaje da je izgubio svaku nadu jer se sve zasniva na obećanjima, a ne i na konkretnim potezima.

bivši-radnici

-Vi znate da sam ja štrajkovao tu mnogo dana i iz gradskih struktura nemaju odgovora. Sada sam bio za vikend u Beogradu i razgovarao sa dva člana radne grupe koja vodi naš slučaj. Oni su mi rekli da oni nikada nisu obećali našim gradskim čelnicima da će da isplate taj novac. Ja sam tražio i od čelnika Niša da nam daju taj dokument, ali stalno su odugovlačili, govorili: hoćemo, pregovaraćemo, ali od toga nije bilo ništa. Isto se desilo i sa tom jednokratnom pomoći od 10.000 dinara. Obećavali su 20. aprila, pa 30. aprila, ali do danas 4. aprila se ništa nije dogodilo. Mi smo prinuđeni na ovaj korak kako bi ostvarili svoja prava.

M.S.

2 Comments

  1. Ljudi , aman ,
    pa ON to zna a i vidi , da vi /mi/ gladujete/mo/ i upravo „kreće“ ka rešavanju tih naših /sitnih/ problema ! Samo ćete da ga još više uznemirite i prolongiraćete rešavanje problema. Bolje je da sačekate još malo i „će bude rešeno“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *