Bivši radnici traže zaostale plate od Ane Brnabić

Radnici društvenih firmi koji ne mogu da naplate zaostale plate formiraće udruženje kako bi se organizovano borili za svoja prava.

Oni će do petka poslati apel za isplatu plata premijerki Srbije Ani Brnabić, delegaciji Evropske unije u Srbiji i ambasadama Rusije i SAD, izjavio je za agenciju Beta predstavnik radnika Radosav Spasić.

On je rekao da su radnici primorani da se obrate za pomoć i stranim državama jer sa ministrima i Vladom Srbije ne mogu da reše problem.

Svi strani državnici kada dolaze u našu zemlju govore da je vladavina prava u žiži pregovora u postupku pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji. Deo te priče o vladavini prava su i naše plate. Međunarodni sud u Strazburu proglasio je državu za našeg poslodavca jer je ona prodavala naše fabrike i država treba da nam isplati zaostale plate“, rekao je Spaić.

Nezadovoljni što im još nije zakazan sastanak u Vladi Srbije na kome bi sa ministrima razgovarali o isplati zaostalih plata, desetak radnika nekadašnjih niških giganata juče je u Skupštini grada više sati čekalo završetak skupštinskog zasedanja i sastanak sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.

Radnici su se na kraju u skupštinskom holu sastali sa gradonačelnikom koji im je rekao da pokušava da posreduje i obezbedi im sastanak u Vladi Srbije.

Borim se koliko je moguće da posredujem da ima što više tih kontakata. Rešenje u velikoj meri zavisi od onoga šta će vladina grupa i oni, u tim razgovorima dogovoriti“, izjavio je Bulatović.

Radnici su podsetili da su na sastanku gradonačelnika, njihovih predstavnika i predstavnika „Gvozdenog puka“ još pre mesec dana dobili obećanje o sastanku u Vladi Srbije, ali da ništa od toga nije bilo.

Protesti radnika koji potražuju zaostale plate počeli su pre skoro jedne decenije, ali još nisu dali rezultate.

Procenjuje se da oko 9.000 radnika nije uspelo da naplati zarade pre nego što su njihove firme prestale da rade.

gradjanin/Beta

1 Comment

  1. Samo polako … rešiće vam problem sledeća vlada ali mora da je izglasate na budućim izborima. Ali , kada se buljatović „izbori da posreduje da bude što više tih kontakata“ !
    „Biće borba neprestana…“ a do tada klaj-klaj ! „Će bude rešeno“ samo da av, av pokloni još 5-6 miliona € BiH i izgradi auto-put Bgd-Sarajvo i Niš-Prištin !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *