Bivši radnici tuže državu jer „više nemaju kud“

Bivši radnici iz Niša kojima država duguje oko 1,5 milijardi dinara na ime zaostalih zarada u sada već ugašenim fabrikama, izgleda da će pravdu potražiti na sudu.

Žarko Đorđević (u sredini u crnom kaputu)

Jedan od vođa ovog pokreta Žarko Đorđević najavio je nedavno da će bivši radnici tužiti državu jer „više nemaju kud“. U Nišu i okolini postoji oko 6,5 hiljada radnika koji traže zarađeno.

Imali smo obećanja da ima novca i da je samo problem oko načina isplate, onda je tu bilo niz razgovora, ali do sada se ništa konkretno nije učinilo. Za naše pitanje je bio zadužen ministar privrede Goran Knežević, ali od susreta s njim do danas, nema pomaka. Zato od nadležnih tražimo još jedan sastanak da nam se objasni dokle se došlo sa našim problemom. Ukoliko do toga ne dođe moraćemo da tužimo državu, a to će mnogo više koštati nego da nam isplate ono što nam se duguje – rekao je Đorđević gostujući na Niškoj televiziji.

Ovi radnici su do sada primili dva puta po 10.000 dinara što je svojevrsna pozajmica jer će im se to na kraju odbiti od primljenih zaostalih dohodaka.

M.S.

2 Comments

  1. A be,ljudi…i treba da tuzite a ne da se izvinjavate. Pa zar ne vidite da nikoga ne stoli Bojko za vas kao uostalom ni za druge , koji nisu chlanovi SNS-ovaca! Ali , postoji jedan „mali problem“ a to je „nezavisno sudstvo“, koje „radi u interesu gradjana“ ! Ali , samo malo strpljenja , bice jos izbora i ima si vidite…precednika kako „krsi prsti“ i sklapa ruke – kako Buda ! Jos 5-6 njegova mandata i ce vam isplate vase prinadleznosti
    a prosek plate u Srbiji ima da ripne na 199,99 € !

  2. Припадници војске, пре свега другови официри и подофицири,који нису одбранили домовину, убише се од лове добијајући пред судовима у тужбама против државе.Наплаћују и некакве дебеле разлике око пензија.А овим радницима мученицима који су прво градили, а затим као резервисти и бранили своју домовину-шипак и неке увредлјиве цркавице од десетак хилјада!Срамота и неправда!Плачи бре, плачи мајко или маћехо Србијо!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *