Blagojević: Klima kao izgovor vlasti jer se boje glasanja o aerodromu!

Predsednica Gradskog odbora Nove stranke Niš Marija Blagojević optužila je grupu lokalnih čelnika da namerno blokiraju rad gradskog parlamenta. Razlog tome, kako je navela u saopštenju medijima, jeste kupovina vremena i „zbijanje“ naprednjačkih redova, narušenih panikom usled otimanja aerodroma.

Blagojević je istakla da uprkos mnoštvu gradskih problema, skupština nije zasedala već dva meseca, a da takvu blokadu niški naprednjaci pravdaju lažnim izgovorima o nekakvim „radovima na popravci klima uređaja“.

Podsećamo građane da su klimatizacija i njena ispravnost (tačnije, prevođenje sa zimskog na letnji režim rada), bila navodni razlog i za zabranu „Otvorene skupštine“ u organizaciji udružene opozicije Niša, iako je sala Skupštine grada bila u potpunosti funkcionalna i nikakvi se radovi u njoj nisu izvodili. Opozicionarima i građanima najgrublje je uskraćeno pravo na korišćenje sale, kao i pravo da debatuju o gorućoj temi – o otimanju aerodroma“, ističe Blagojević.

Predsednica niškog odbora Nove stranke poručila je da Niš nije dužan da trpi štetu usled blokade gradskog parlamenta i unutrašnjih sukoba vladajuće stranke, te da za to neko mora da odgovara.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *