Bolničari iskakali kroz prozor da zbrinu bebu rođenu u automobilu!

Milena T. (31) iz Popovca rodila je u utorak ujutru zdravu bebu u automobilu marke BMW ispred porodilišta u Nišu i to na minus šest stepeni Celzijusovih, pišu Večernje novosti. Kada je Milena dovezena ispred klinike, vrata na toj strani zgrade nisu radila tako da su bolničari iskakali kroz prozore ne bi li porodili i prihvatili bebu.

foto: gradjanin.rs – slobodna ilustracija

jednoj od sestara je javljeno da majka stiže pred kliniku tako da je samo uzviknula: „Brzo pripremajte nosila, opremu za porođaj, uzimajte ćebe, žena se porađa u automobilu. Uskoro stižu“, pišu Večernje novosti.

Svi su potrčali ka glavnim vratima porodilišta, ali, nažalost, na glavnom ulazu u porodilište već 20 dana vrata ne rade, a automobil je bio parkiran baš ispred tih vrata. Neki su krenuli okolnim, znatno dužim putem, ali se ponovo oglasila iskusna sestra Milena:

Nemamo vremena da idemo svi okolo! Otvarajte prozor… idemo kroz prozor.

I zaista, bolničari su „izleteli“ kroz prozor da ukažu prvu pomoć, odnesu ćebe jer je u Nišu bio mraz na minus šest stepeni. Bebu i majku su zatim prebacili kroz službeni ulaz.

Načelnik odeljenja za sterilitet, doktorka Jasmina Popović, bila je dežurna čitave noći. Najteži slučaj dešavao se pri kraju smene. Kada je saopštila da je sve u redu sa bebom i majkom, ekipa lekara i osoblja je odahnula.

Direktor GAK u Nišu, dr Bojan Lukić, kaže da je u toku postupak zamene vrata, ali da je procedura spora i duga. Tender je raspisan početkom ove godine, ali vrata još nisu zamenjena, navodi se u Večernjim novostima.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *