Boško Ristić: Spiskovi za otpuštanja u policiji se prave po političkim kriterijumima

Boško Ristić, potpredsednik stranke Zajedno za Srbiju osvrnuo se na jučerašnjoj konferenciji za novinare na otpuštanja radnika, a kaže da se spiskovi za otpuštanje radnika u policiji prave po političkom kriterijumu, a ne objektivno.

„Najavljuju spisak od 1 500 ljudi koji je sačinjen po političkim kriterijumima, a ne po objektivnim jer sama činjenica da se ti spiskovi preispituju svaki dan znači da nikakvi kriterijumi nisu ni primenjeni. Očigledno da se radi o spisku nepodobnih i neprihvatljivih radnika pripadnika policije za vladajuću stranku i za vladu republike Srbije tako da pretnje otpuštanjem stvaraju nestabilnost, nesigurnost kod zaposlenih i utiču na stanje javne bezbednosti građana Srbije. Mi se protivimo ovakvom otpuštanju i ovakvom pravljenu spiska jer smatramo da kriterijumi moraju prethodno da budu objavljeni, poznati svima i da je nedopustivo da ministar izjavama u javnosti imenuje sve ljude koja će biti na tom spisku za otpuštanje. Na taj način se stvara alibi vladajuće stranke i ministra Stefanovića za pravljenje spiska po partijskoj direktivi odnosno po političkim kriterijumima“, kaže Ristić. On je to rekao na zajedničkoj konferenciji sa Narodnim pokretom Srbije.

bane-i-Bosko
Branislav Jovanović i Boško Ristić

Branislav Jovanović(NPS): Niš kao palanka

„Niški čelnici odlaze u Beograd kod premijera isključivo po funkcije, jer vidimo u medijima da će se gradonačelnik ponovo kandidovati, traži podršku za drugi mandat umesto da traži novac kao što to radi gradonačelnik Novog Pazara gde ima novih investicija i gde je premijer Srbije, kako prenose mediji, bio dočekan kao Tito. Mediji su taj grad uporedili sa Abu Dabijem jer se razvija i grade se škole, obdaništa, revitalizuju se putevi po Srbiji, dok će Niš pred novogodišnje praznike biti poznat po direktorima koji svojim komičnim izjavama uveseljavaju srpsku javnost što im nije prvi put za ove četiri godine. Mi ne možemo da rešimo ni klizište u Mramoru državnim novcem, ni da izgradimo jedno obdanište dok vidimo, bar tako prikazuju RTS i Pink, da je Srbija jedno veliko gradilište, a pogotovo Novi Pazar. Očigledno da se pravi razlika između građana koji žive u tom delu Srbije i nas na jugu gde je stvarnost sasvim drugačija“, rekao je Branislav Jovanović, lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu na zajedničkoj pres konferenciji sa strankom Zajedno za Srbiju.
On ističe da će 2015.godinu obeležiti krah javnih preduzeća, njihov bankrot u finansijskom, stručnom i moralnom pogledu.

„U finansijskom pogledu ovu godinu obeležiće gubici i krediti, a od boljeg života neće biti ništa, jer nema novih investicija ni na vidiku. Građanima se uvode nove takse dok cena goriva i struje ide gore, a uveliko se preti i otpuštanjima. Očigledno je da su gubici u javno komunalnim preduzećima enormni, primeri su JKP „Gorica“, JKP „Naisus“, JKP Gradska toplana, a ima ih još mnogo. Što se tiče kredita takođe je situacija alarmantna, jer više niijedno preduzeće ne može da izvrši isplatu ličnih dohodaka dok ne podigne kreditnu liniju kod nekih od banaka, a već se ušlo u tu spiralu kamata. Biće nesagledivih posledica po budžet grada i naravno po status tih javno komunalnih preduzeća“, napominje Jovanović.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. razumem nervozu Boška Ristića, nemože više da diktira presude sudijama kao 2002 i 2003.g.
    A i Bananinu,nema više raskalašnog trošenja društvemnog novca i privilegija koje donosi neodgovorno trošenje gradskog budžeta. Koliko Banana plaća prostor u kome drši konferencije i po kom osnovu je u njemu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *