„Brankova pohvala svetu”, konkurs za najlepšu pesmu u čast Branka Miljkovića

Povodom 63. godišnjice od smrti princa poezije, Branka Miljkovića, pod pokroviteljstvom Niškog kulturnog centra, otvoren je konkurs za najlepšu pesmu inspirisanu Miljkovićevim delom pod nazivom „Brankova pohvala svetu”. Ovaj projekat ima za cilj pružanje omaža pesniku, kao i afirmaciju pesničkog stvaralaštva. Konkurs traje 27 dana.

Na konkursu koji je organizovan od strane porodice Miljković i Niškog kulturnog centra, zainteresovani mogu da prijave jednu svoju pesmu. Pesma mora da bude autorska, napisana na srpskom jeziku i ne sme biti prethodno objavljena. Tematski okvir konkursa obuhvata pesme koje su u najširem smislu inspirisane delom Branka Miljkovića.

Pobednike konkursa odlučiće tročlani žiri u sastavu: Goran Stanković, Rade Tanasijević i Bojan Vasić. Pravo na nagradu publike se ostvaruje u zavisnosti od broja glasova koje pesme učesnika konkursa dobiju od strane drugih registrovanih korisnika koji mogu da glasaju za pet pesama po sopstvenom izboru.

Pobednik konkursa kao nagradu dobija komplet knjiga poezije Branka Miljkovića u izdanju Niškog kulturnog centra, dok drugoplasirani, trećeplasirani i nagrađeni od strane publike dobijaju po jednu knjigu poezije Branka Miljkovića u izdanju Niškog kulturnog centra. Pobednička pesma će takođe biti objavljena u časopisu Gradina, sa pesmama koje su pobedile na prethodna tri konkursa.

Konkurs je otvoren do 10. marta, a pobednici konkursa biće objavljeni 21. marta na svetski dan poezije. Svi zainteresovani mogu da prijave pesmu preko sajta brankomiljkovic.com, gde su dostupne i sve dodatne informacije.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *